Novak u polufinalu, lekcija i osveta Cicipasu

Izvor: RTS, 01.Nov.2019, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak u polufinalu, lekcija i osveta Cicipasu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Parizu pošto je ubedljivo savladao Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:0 u setovima (6:1, 6:2). Protivnik u polufinalu biće mu Grigor Dimitrov.
Novak je za manje od sat vremena očitao lekciju Cicipasu, koji je do ovog duela imao pozitivan međusobni skor sa srpskim teniserom.

Đoković je dominirao u gotovo svakom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << segmentu igre, bio veoma raspoložen i potpuno isključio opciju da protivnik utiče na ishod meča.
Neizvesno je bilo samo u prvih par poena u kojima je Cicipas pružao otpor na Novakov servis. Usledio je brejk srpskog tenisera već u drugom gemu, a iz poena u poen Đoković je pojačavao tempo.
Do kraja seta napravljen je još jedan brejk, a malo je nedostajalo da Novak set osvoji bez izgubljenog gema. Cicipas je uspeo da se upiše na semafor preokretom u šestom gemu u kojem je gubio sa 0:40.
Drugi set obećavao je veću borbu kada je Cicipas osvojio prvi gem bez izgubljenog poena, ali nije dugo potrajala njegova dobra igra, pošto je Đoković ponovo napravio rani brejk, a ubrzo još jedan i to je značilo kraj svakom nadanju Cicipasa dobrom rezultatu.
Meč je potrajao samo 58 minuta, nakon čega je Cicipas gotovo istrčao sa terena u Parizu.
Novakov protivnik u polufinalu u Parizu biće bugarski teniser Grigor Dimitrov, koji je savladao Garina sa 6:2, 7:5.
Rezultate Mastersa u Parizu pogledajte ovde.

Ovako je protekao meč:
17.04 – Kraj meča, ubdljiv trijumf Đokovića nad Cicipasom od 6:1, 6:2.
16.59 – Potvrđuje srpski teniser brejk i vodi sa 5:1, Cicipas servira za opstanak u meču.
16.54 – Novi brejk Đokovića za prednost od 4:1. Novak igra sjajno i pravo će čudo biti ako meč potraje duže od desetak minuta.
16.48 – Novak ponovo dolazi do brejka u ranoj fazi seta. Srpski teniser vodi sa 2:1 u drugom setu.
16.39 – Cicipas bolje ulazi u drugi set, pošto je početni servis gem osvojio bez izgubljenog poena.
16.34 – Završen je prvi set, koji pripada Đokoviću rezultatom 6:1. Ubedljiva igra srpskog tenisera, koja umalo da ostavi Cicipasa bez osvojenog gema.

16.31 – Grk je uspeo da spasi tri set lopte i iz situacije 0:40 osvoji servis gem i produži set za bar još jedan gem. 5:1 vodi Novak i servira za set.
16.25 – Potvrđuje Đoković i drugi brejk, prednost iznosi 5:0, pa će Cicipas servirati za opstanak u setu.
16.22 – Novak pravi novi brejk i vodi sa 4:0 u prvom setu. Cicipas na velikim mukama za sada.
16.16 – Ubrzo nakon brejka stiže i potvrda bez izgubljenog poena, prednost iznosi 3:0.
16.14 – Odličan start Đokovića, koji prvo osvaja svoj servis gem, a potom pravi rani brejk za vođstvo od 2:0 u prvom setu.
16.06 – Počeo je meč, prvi na servisu je srpski teniser.
15.29 – Završen je meč između Dimitrova i Garina, pobedom bugarskog tenisera (6:2, 7:5). Naredni meč na programu je duel Đokovića i Cicipasa.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novak: Bez ikakvog sistema pravimo vrhunske rezultate

Izvor: B92, 02.Nov.2019, 09:32

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pričao je za srpske novinare posle pobede nad Stefanosom Cicipasom u četvrtfinalu Mastersa u Parizu...Đoković je do polufinala došao ubedljivom igrom, a na konferenciji za medije pričao je, između ostalog, i o uspehu srpskih sportsta...Pre nekoliko nedelja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.