Izvor: RTS, 29.Jan.2023, 07:14

Đoković protiv Cicipasa za 10. titulu u Melburnu, 22. grend slem i prvo mesto na svetu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra od 9.30 svoje deseto finale Australijan opena protiv Grka Stefanosa Cicipasa. Tok meča i rezultat možete iz časa u čas pratiti na našem portalu.
U slučaju trijumfa u finalu Australijan opena, Novak Đoković bi osvojio 22. grend slem titulu u karijeri, čime bi se po broju najvažnijih trofeja izjednačio sa Rafaelom Nadalom. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Đoković igra svoje deseto finale u Melburnu i daleko iza njega su četvorica tenisera sa po sedam finala - Rodžer Federer, Roj Emerson, Džek Kroford i Džon Bromvič.
Novak je i prvi teniser sa 33 grend slem finala u singlu - ima dva više od Federera, a tri od Nadala.
Srbin je rekordnih devet puta osvajao Otvoreno prvenstvo Australije i nikada u duelu za titulu nije poražen na "Rod Lejver areni".
Đoković je dobio 40 uzastopnih mečeva odigranih u Australiji. Neporažen je već pet godina, od susreta osmine finala u Melburnu 2018. sa Korejcem Čungom, koji je te godine bio i polufinalista, ali već tri sezone ne igra zbog hronične povrede leđa.
Direktan duel za prvo mesto na ATP listiĐoković i Cicipas danas ne igraju samo za trofej jer će drugi put zaredom finalisti grend slema direktno odlučivati i o prvom mestu na ATP listi, što se desilo i u Njujorku prošle godine, kada je Karlos Alkaraz pobedio Kaspera Ruda sa 3:1 u setovima i postao najmlađi svetski broj jedan u istoriji, sa samo 19 godina i četiri meseca.

Alkaraz je 20 nedelja bio na prvom mestu, ali će ga sada prestići Đoković ili Cicipas. Španac će pasti na drugo mesto, dok će poraženi finalista Melburna biti trećeplasirani na ATP listi.
Srpski i grčki teniser do sada su 12 puta odmerili snage, a Đoković vodi sa 10:2 u pobedama. Savladao ga je devet puta zaredom, uključujući i finale Rolan Garosa 2021. godine, kada je Novak preokrenuo od 0:2 u setovima i drugi put podigao Kup musketara.
Prošle godine su se dvojica velikih rivala sastali četiri puta i Đoković je izgubio samo jedan set i to u polufinalu pariskog mastersa, kada je pobedio u tajbrejku odlučujućeg seta sa 7:4.
Đoković izgubio samo jedan set, Siner namučio Cicipasa Na putu do svog desetog polufinala Australijan opena Đoković je izgubio samo jedan set - u meču drugog kola protiv Francuza Enca Kuakoa. Roberta Karbaljesa Baenu, Grigora Dimitrova, Aleksa de Minora, Andreja Rubljova i u polufinalu Tomija Pola savladao je rezultatom 3:0.

Stefanos Cicipas je u polufinalu savladao Karena Hačanova iz Rusije posle četiri odigrana seta, a sa turnira u Melburnu prethodno je eliminisao i Jiržija Lehečku (3:1), Janika Sinera (3:2), Talona Grikspora (3:0), Rinkija Hidžikatu (3:0) i Kentana Alisa (3:0).
Finalni meč na "Rod Lejver areni" počinje u 9.30, a rezultat i tok duela Đokovića i Cicipasa možete pratiti na našem portalu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković danas protiv Cicipasa za 22. Grend slem titulu u karijeri

Izvor: Radio 021, 29.Jan.2023

Novak Đoković igraće danas u finalu Australijan opena protiv Grka Stefanosa Cicipasa.

Nastavak na Radio 021...

Put ka finalu za pamćenje veterana Đokovića

Izvor: B92, 29.Jan.2023

Srpski teniser Novak Đoković igraće od 09.30 svoje 33. Grend slem finale kada se sastane sa Stefanosom Cicipasom u meču za titulu Australijan opena...To je prilika da peti teniser sveta stigne ne samo do prvog mesta ATP liste, već i 10. titule u Melburnu i poravnanja sa Rafaelom Nadalom na vrhu...

Nastavak na B92...

NOVAK DO 10. AUSTRALIJSKE TITULE PREKO CICIPASA DANAS OD 9.30 Do finala izgubio samo jedan set! A sada je na korak do večnosti!

Izvor: Pančevac-online.com, 29.Jan.2023

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra od 9.30 svoje deseto finale Australijan opena protiv Grka Stefanosa Cicipasa. Tok meča i rezultat možete iz časa u čas pratiti na našem portalu. U slučaju trijumfa u finalu Australijan opena, Novak Đoković bi osvojio 22. grend slem titulu u karijeri,...

Nastavak na Pančevac-online.com...

SVEMOĆNI NOLE SRUŠIO REKORDE I OSVOJIO 10. TITULU NA AUSTRALIJAN OPENU Od sutra ponovo prvi na svetu!

Izvor: Pančevac-online.com, 29.Jan.2023

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra protiv grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa finalni meč Otvorenog prvenstva Australije  Tekstualni prenos meča imožete iz minuta u minut pratiti na našem portalu   TOK MEČA: Đoković – Cicipas 3:0 (6:3, 7:6, 7:6) III SET 7:6 NOVAK DOLAZI DO 10. TITULE...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Novak Đoković osvojio 10. titulu u Australiji i 22. grend slem! (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 29.Jan.2023

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 7:6 (4) i 7:6 (5) i osvojio je desetu titulu na Australijan openu.. Novak je u 33. grend slem finalu ispisao istoriju, uzeo je 22. trofej i poravnao se sa Rafaelom Nadalom na vrhu večne liste. Postao je i tek drugi teniser...

Nastavak na Luftika.rs...

Čudesni Đoković osvojio 10. titulu u Melburnu za 22. grend slem

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jan.2023

Najbolji srpski teniser Novak Đoković po deseti put je osvojio Australijan open, te došao do rekordne 22. grend slem titule, čime se izjednačio na vječnoj listi sa Rafaelom Nadalom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Isplači se, kralju! Novak se slomio posle istorijskog meča, nije mogao da sadrži suze (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 29.Jan.2023

Novak Đoković je šampion Australijan opena! Novak Đoković je ponovo prvi na ATP listi! Novak Đoković je najbolji teniser svih vremen!. Novak Đoković je pokorio Australiju godinu dana nakon što je iz te zemlje deportovan kao kriminalac.. I, naravno da je pao kamen sa srca srpskog tenisera kada...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.