Đoković počistio Andersona, za trofej protiv Zvereva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2018, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković "počistio" Andersona, za trofej protiv Zvereva

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sedmi put se plasirao u finale Masters kupa u Londonu, pošto je večeras u polufinalu pobedio Južnoafrikanca Kevina Andersona u dva seta, sa 6:2, 6:2.

Za šestu titulu na završnom godišnjem turniru osmorice najboljih igrača u sezoni Đoković će sutra igrati protiv Nemca Aleksandra Zvereva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji je u prvom polufinalu savladao Švajcarca Rodžera Federera sa 2:0.

Novak je nastavio sa briljantnim partijama u londonskoj O2 areni i deluje gotovo nestvarno sa kakvom lakoćom niže pobede protiv tenisera iz prvih deset na svetu.

Večeras je na red došao Anderson, kome ni servisi iznad 220 kilometara na sat nisu pomogli da u dva seta osvoji više od četiri gema. Deluje neverovatno da je dvometraš iz Južne Afrike odservirao samo četiri asa, dva manje od srpskog tenisera.

I do sada se znalo da Đoković ima najbolji ritern na ATP turu, a ono što je novo je njegova neverovatna igra u gemovina u kojima servira. Iako mu servisi retko dostižu 190 kilometara, savršena preciznost mu omogućava da izvede idealan drugi udarac, kojim odmah preuzima inicijativu u poenu.

U petak je Marin Čilić u deset Novakovih servisa osvojio samo pet poena, a slično je bilo i večeras, pošto je Anderson u osam gemova na servis Đokovića osvojio sedam poena, pa nije bio ni blizu ne brejka, već ni brejk šanse.

Anderson je, s druge strane, imao velikih problema u sedam od osam svojih servis gemova, jer je izgubio čak 27 poena. Đoković je izborio devet brejk lopti, a u svakom setu je iskoristio po dve.

Ukoliko sutra ponovi ovaj nivo igre, Đokoviću će teško izmaći nova titula na Masters kupu, bez obzira što je Zverev danas protiv Federera pokazao da ima i znanja i snage da se nosi sa najboljima.

Masters u Londonu igra se za nagradni fond od 8,5 miliona dolara.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.