Đoković preko nezgodnog Majera do polufinala

Izvor: B92, 07.Jan.2016, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković preko nezgodnog Majera do polufinala

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Dohi pobedom nad Leonardom Majerom sa 6:3, 7:5.

On će u narednoj rundi igrati sa pobednikom duela Tomaš Berdih - Kajl Edmund.

Dvojica tenisera do sada su odigrala samo jedan međusobni meč – Novak je pre dve godine na Australijan openu slavio sa 6:0, 6:4, 6:4.

Tok meča

Sudijsko podbacivanje dobio je Argentinac koji je odlučio da prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << servira. Snažno je pogađao početne udarce i bez problema dobio prva četiri poena. U istom ritmu nastavio je i na servis Đokovića – udarao je iz sve snage, napravio seriju 8:1 u poenima za prvi brejk.

Međutim, već u sledećem gemu prvi servis potpuno je stao – Novak nije morao da radi ništa specijalno, pa je posle duple greške vratio brejk za 1:2.

I u svom drugom servis gemu Srbin je imao problema. Nije uspevao da pronađe ritam kod udaraca, a posle nove greške Majer je imao još jednu brejk priliku, ali je Đoković spasao. Ubrzo je izjednačio i odmah krenuo sa napadima na servis rivala.

Argentincu nije ulazio početni udarac, a Novak ga je razvlačio sa jedne na drugu stranu. Iznudio je grešku pri rezultatu 15:30, da bi potom sačekao još jednu za novi brejk i vođstvo od 3:2.

Prvi igrač planete sve je bolje čitao i prve servise rivala. Međutim, to mu nije donelo novi brejk, iako je imao 15:30. Međutim, nije imao problema da osvaja svoje gemove jer je u svakom važnom trenutku pogađao dobar servis.

Posle nešto manje od 40 minuta igre Majer je imao gem loptu za 5:4, pogodio je sjajan prvi servis, ali je usledio nestvaran ritern viner za izjednačenje. Novi direktan poen drugim udarcem, pa bekhend paralela i Đoković je poveo u setovima – 6:3.

Majer je odlično otvorio drugi set, odmah napravio brejk i brzo poveo sa 2:0, a u tome mu je Đoković olakšao svojim greškama. Srpski teniser je imao problema sa osvajanjem poena posle drugog serivsa, ali preokretom uspeva da osvoji prvi gem u drugom setu. Novak u nastavku nije uspevao da uspostavi svoj ritam, pa je rival uspešno čuvao brejk prednosti.

Tako je bilo sve do sedmog gema koji Srbin dobija bez izgubljenog poena, činilo se da će uspeti da oduzme servis, ali Majer mu pravi dosta problema i stiže do 5:3. Srpski teniser uspeva da ostane u setu i brejkom bez izgubljenog poena poravnava na 5:5. Majer je odigrao najlošiji gem u dosadašnjem toku meča. U istom raspoloženju nastavljen je meč, to odgovara Đokoviću koji preokreće na 6:5.

Majer je dobim servisom pokušavao da ostane u meču, ali se Đoković uspešno branio i stigao do pobede - 7:5.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

(VIDEO) NOVAK GROMOVNIK: Pogledajte kako je Đoković oduvao Majerov servis

Izvor: Kurir, 07.Jan.2016

Novak Đoković se poigravao u prvom setu sa Leonardom Majerom u meču četvrtfinala turnira u Dohi...Istina, Argentinac je bolje počeo meč, ali ga je Đoković brzo uhvatio u mašinu. Razbijao ga je riternima...Pogledajte kako je vratio jedan jak servis u finišu prvog seta i upisao direktan poen...Autor:...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.