Đoković poražen od Zvereva u finalu završnog Mastersa sezone

Izvor: RTS, 18.Nov.2018, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković poražen od Zvereva u finalu završnog Mastersa sezone

Đoković – Zverev 0:2 (4:6, 3:6). Novak Đoković nije uspeo da po šesti put u karijeri osvoji završni Masters turnir osam najbolje rangiranih sezone. Prvi seket sveta poražen je u finalnom meču, u „O2“ areni u Londonu, od Nemca Aleksandra Zvereva.
Đoković, uprkos tome što nije uspeo da sezonu završi trijumfom u finalu turnira >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Londonu, imao je fantastičnu godinu osvojivši Vimbldon, Ju-Es open, Sinsinati i Šangaj. Novak je bio na 22. mestu ATP liste sredinom juna a uspeo je da sezonu završi na broju 1!

Đoković je do finala došao bez izgubljenog seta i sa ubedljivom pobedom protiv Zvereva u grupi sa 6:4, 6:1, ali se Nemac revanširao i osvojio četvrti Masters u karijeri.
Zverev je trijumfom u finalu postao najmladji osvajač završnog Mastersa u Londonu i to upravo nadmašivši rekord srpskog tenisera. Namac je do trijumfa došao posle sat i 21 minut igre.
Ujedno, srpski as drugi turnir iz serije 1.000 u nizu gubi u finalu, nakon što ga je pobedio i Rus Karen Hačanov u Parizu.
Bez obzira na to, iza Đokovića je fantastična sezona, posebno drugi deo, koji je završio na prvom mestu ATP liste.
Masters u Londonu igrao se za nagradni fond od 8,5 miliona dolara.
Tok meča u Londonu:
20.24 - Kraj meča, pobeda Zvereva 6:4, 6:3. Zaslužena pobeda Nemca koji je igrao bolje tokom celog meča. Novak kao da nije imao snage da se suprostavi rasploženom Zverevu.
20.27 - Teniseri sigurni na svoje servise - 3:4. Situacija na terenu nije ohrabrujuća, Novak bez prepoznatljivog "žara" na terenu. Zverev, sa druge strane, vrlo siguran i igra odličan tenis.
20.18 - Konačno dobar gem našeg tenisera koji peti gem osvaja sa "nulom" - 2:3.
20.11 - Zverev ponovo dolazi do brejka prednosti. Veliki pad u igri našeg tenisera koji nikako ne može da povrati igru sa početka meča.
20.07 - Novak koristi dve duple greške Nemca da uzvrati brejkom 1:1.
20.04 - Pad u igri Đokovića ponovo koristi Zverev koji oduzima servis Đokoviću već na startu drugog seta.
19.55 - Nemac osvaja prvi set sa 6:4. Đoković je sa nekoliko grešaka u finišu dozvolio Zverevu sa posle izjednačene igre lako dođe do prednosti... Na redu je drugi set...

19.50 - Prvi pad koncentacije Đokovića u igri Zverev koristi na napravi prvi brejk na meču. Nemac će imati priliku da na svoj servis osvoji prvi set - 4:5.
19.41 - Bez prilika za brejk u dosadašnjem delu meča, naš teniser još jednom siguran na svoj servis - 4:3.
19.32 - Đoković osvaja i peti gem za vođstvo od 3:2. Imao je Zverev prednost od 30:15 ali je napravio tri vezane greške pa je naš teniser ponovo došao do prednosti u ovom setu.
19.25 - Perfektan gem, Novak sa nulom osvaja gem na svoj servis - 2:1.
19.22 - Nemac, takođe, siguran na svoj servis - 1:1.
19.19 - Sjajan start za našeg tenisera koji bez ikakvih problema osvaja prvi gem finalnog meča -1:0. Fantastična realizacijana drugog servisa Đokovića.
19.14 - Počeo je finalni meč, naš teniser prvi na servisu...
19.04 - Đoković i Zverev izašli su na teren "O2" arene u Londonu, sledi zagrevanje a uskoro i početak finalnog duela.

 
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.