Đoković: Igrao sam možda i najbolji tenis ove sezone

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Maj.2019, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Igrao sam možda i najbolji tenis ove sezone

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je jako zadovoljan svojom igrom na mastersu u Madridu i dodao da je možda igrao i svoj najbolji tenis u 2019. godini.

"Jako sam zadovoljan. Rekao sam nakon jučerašnje pobede da je to bila važna pobeda za moje samopouzdanje. Nisam igrao svoj najbolji tenis posle Australije tako da sam pokušavao da vratim taj momentum ove sedmice. Počeo sam dobro, nisam >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izgubio nijedan set tako da sam veoma zadovoljan. Igrao sam možda i najbolji tenis ove godine", rekao je Đoković nakon meča.

Đoković je danas osvojio svoju treću titulu na mastersu u Madridu pošto je u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 6:4.

Đoković je kazao da je Cicipas vrlo talentovan i da je budućnost tenisa.

"Stefanos je definitivno nova zvezda tenisa i svetla budućnost. Jako sam srećan što sam svedok tvoje veličine. Ono što mi se najviše sviđa je tvoja ličnost. Dobro se slažemo, znam tvoju familiju već dugo i sećam se kad si bio mnogo manji nego sad. Sad si jači od mene. Nadam se da ćemo imati još mnogo ovakvih duela", rekao je Đoković.

Grčki teniser čestitao je Đokoviću i njegovom timu.

"Novače, čestitam ti. Inspiriše ono što radiš, bio si neverovatan. Čestitam, zaslužio si... Hvala mom timu što veruje u mene, što me podržavaju što su tu. Hvala i vama, publici. Vi cenite tenis i ja to volim da vidim. hvala sam što dolazite i donosite energiju ovom turniru. Nadam se da ćemo se videti i sledeće godine", rekao je Cicipas.

Đoković osvojio treću titulu u Madridu

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je danas titulu na mastersu u Madridu pošto je u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicpasa sa 6:3, 6:4.

Đoković je osvojio svoj treći trofej u Madridu, nakon što je u prestonici Španije bio najbolji i 2011. i 2016. godine.

Srpskom teniseru je ovo 33. masters titula i on se tako na vrhu večne liste izjednačio sa Špancem Rafaelom Nadalom.

Na drugoj strani, Cicipas nije uspeo da osvoji svoj prvi masters trofej, ali će i pored poraza napredovati na ATP listi i od sutra će biti sedmi teniser sveta.

Bio je ovo drugi duel Đokovića i Cicipasa, a prvi teniser sveta je do svoje prve pobede stigao posle sat i 32 minuta igre.

Đoković je već u drugom gemu današnjeg finala napravio brejk i taj brejk mu je na kraju bio i dovoljan za vođstvo od 1:0 u setovima. On je do kraja prvog seta kontrolisao dešavanja na terenu i ni u jednom momentu nije dozvolio Grku da mu zapreti.

U trećem gemu drugog seta Đoković nije iskoristio dve brejk prilike, ali jeste prvu u devetom gemu. Naredni, deseti gem, u kojem je servirao za pobedu bio je ujedno i najteži gem koji je Đoković osvojio na svoj servis pošto je iskoristio tek četvrtu meč loptu.

Zahvaljujući trijumfu u Madridu, Đoković će na novoj ATP listi imati 12.115 bodova, što je 4.170 više od drugoplasiranog Nadala.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Rafael Nadal

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Hvala mom bratu i treneru Marku, uspeli smo da osvojimo prvu zajedničku titulu"

Izvor: B92, 12.Maj.2019

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bio je veoma zahvalan povodom osvajanja titule na Mastersu u Madridu...Novak Đoković, najbolji srpski teniser, pobedio je Grka Stefanosa Cicipasa sa 2-0 u setovima i osvojio titulu na Mastersu u Madridu...Novak je na ceremoniji dodele nagrada krenuo da priča...

Nastavak na B92...

Djoković osvojio treću titulu u Madridu

Izvor: Beta, 12.Maj.2019

Srpski teniser Novak Djoković osvojio je danas titulu na mastersu u Madridu pošto je u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicpasa sa 6:3, 6:4. Djoković je osvojio svoj treći trofej u Madridu, nakon što je u prestonici Španije bio najbolji i 2011. i 2016. godine. Srpskom teniseru je ovo 33. masters titula...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.