Đoković o pritisku, dobrim momcima i beogradskom betonu

Izvor: B92, 19.Jun.2019, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković o "pritisku", "dobrim momcima" i beogradskom betonu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je istakao da je pritisak sastavni deo njegove karijere i dodao da ima najviše ciljeve u nastavku sezone.

Đoković se za predstojeći turnir na Vimbldonu priprema u Beogradu.

“Uvek je tako i to nije tajna. Trenutno sam na vrhu svetske rang liste, uz obzir na to da sam branilac titule, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nadam se da ću da doguram do kraja. Ipak, jedno su ambicije, a drugo je realnost, ali nije prvi put da pristupam velikom turniru sa visokim ambicijama“, naveo je Đoković.

On je istakao i da se trudi da ne razmišlja previše o onome što predstoji.

“Želim da budem što više u sadašnjem trenutku. Svestan sam da mi je bitno da se dobro pripremim za travnatu podlogu, ona zahteva drugačiju igru, drugačiji pristup. Biće mi potrebno vreme da se prilagodim. Radujem se što ću odigrati dva egzibiciona meča, od dva, tri seta, gde ću se testirati i probati neke tehničke i taktičke segmente u igri. Imam deset dana da se pripremim i mislim da je to sasvim dovoljno“, rekao je Đoković.

On je ranije dobio pitanje zašto se priprema na betonu, pošto sledi turnir na travi, a potom je podrobnije opisao zašto je doneo takvu odluku.

“Ova podloga je najbliža travi. Zbog velike vrućine loptica se ubrzava, samim tim je i podloga brža, što meni odgovara sada. Moramo brže da se pripremamo za svaki udarac, a to je karakteristično za travnatu podlogu“, istakao je Đoković.

Naveo je i da su Rodžer Federer i Rafael Nadal sigurno u vrhu favorita, zajedno sa njim, ali je istakao i druge tenisere.

“Tu su igrači koji mogu da iznenade, koji imaju snažnu igru i karijeru iza sebe poput Stena Vavrinke, Miloša Raonića, Džona Iznera, Kevina Andersona... Pored njih tu su i Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev, Dominik Tim, koji je počeo da igra bolje i na drugim podlogama. Idemo mic po mic, dve nedelje traje turnir...“, istakao je Đoković.

On je naveo i da je Zverev nekako lider nove generacije.

“Cicipas je odmah iza njega i može da ga prestigne na rang listi, ali ako ne gledamo listu, postoji nekoliko igrača koji svojom posvećenošću i strašću, na terenu i van njega, pokazuju veliki potencijal i na njih možemo da gledamo kao lidere. To su Denis Šapovalov i Dominik Tim. Oni su dobri momci i to je nešto što je u današnjem vrhunskom sportu potrebno. Ja ne gledam na uspeh samo kroz prizmu trofeja i rezultata, već i uticaja na mlađe generacije, poštovanja prema tenisu, kolegama, turnirima, organizaciji... Svi ti momci imaju sve predispozicije da budu šampioni u svakom smislu“, rekao je Đoković.

Kako je naveo, sada oseća manji pritisak nego ranije.

“Najveći pritisak je onaj koji sebi sami stavite. Ja uvek osećam pritisak, to je sastavni deo moje karijere i pozicije. Možda je sada manje nego pred Rolan Garos jer sam imao pritisak zbog mogućnosti da osvojim četiri Gren slem turnira u nizu“, istakao je Đoković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.