Đoković nemoćan u finalu, prvi Masters za Zvereva!

Izvor: B92, 21.Maj.2017, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković nemoćan u finalu, prvi Masters za Zvereva!

Novak Đoković nije uspeo da osvoji Rim, mladi Nemac Aleksandar Zverev stigao je do prve Masters titule u karijeri!

Uskoro opširnije...

Turnir u prestonici Italije igrao se za nagradni fond od 4.273.775 evra.

Nije dobro počeo meč za Đokovića, nije uspeo da pogodi nijedan prvi servis, pa je Zverev sa lakoćom napravio brejk već u uvodnom gemu, a onda ga bez većih problema ga kapitalizovao za 2:0.

Usledila je odlična reakcija Đokovića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji značajno podiže nivo svog servisa, ubacuje sve prve pokušaje i bez izgubljenog poena stiže do prvog gema u meču.

Đoković je pronašao pravi ritam na svoj servis pa je lako osvojio i naredni gem, ali je Zverev bez problema čuvao svoj servis pa tako i stečenu prednost (3:2).

Srbin je zaigrao agresivnije u šestom gemu, preokrenuo na 30:15 na servis Zvereva, ai mladi Nemca sjajnim drop-šotom odbija napad, a onda uz pomoć vetra ubedljivim servisom rešava i ovaj gem.

Pritiskao je Đoković rivala i tražio šansu da vrati brejk kako bi izborio egal, ali je Nemac sjajno servira, te bez mnogo problema stigao na gem od prvog seta (5:3).

Iako igra prvo Masters finale u karijeri, Zverev nije podlegao pritisku, i u odučujućem gemu je bio siguran na svoj servis te sa 6:4 stiže do vođstva u Rimu.

Đoković nije blistao na otvaranju drugog seta, ali je za razliku od prvog sačuvao svoj servis. Međuti, Zverev je nastavio u istom ritmu iz prethodnog perioda igre, pa je odmah bilo jasno da će Srbinu biti izuzetno teško da mu oduzme servis (1:1).

Srbin ipak nije bio ni senka od igrača koji je u subotu "počistio" Dominika Tima sa terena, bez prave energije nije mogao da parira raspoloženom Zverevu koji pravi novi brejk i u drugom setu, koji lako pretvara u 3:1.

Đoković je nastavio da prati rivala, ali nije imao ni promil šansi da oduzme bepsrekorni servis sjajnog mladog rivala (4:2). Izgledalo je da se Srbin potpuno predao u sedmom gemu, jer Zverev stiže do nove brejk lopte, ali se Đoković budi i preokreće za opstanak u meču.

Međutim, to nije vratilo samopouzdanje našem teniseru, Đoković je bio izuzetno nervozan u narednom gemu, sudije su ga opomenule zbog psovke na srpskom, a Zverev bez izgubljenog poena stiže na gem od titule (5:3).
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.