Đoković ličnost godine u Banjaluci

Izvor: B92, 30.Nov.2011, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković ličnost godine u Banjaluci

Banjaluka -- Novak Đoković dobitnik nagrade "Ličnost godine", koju dodeljuju "Nezavisne novine" iz Banjaluke. Ceremoniji uručenja prisustvovali Boris Tadić i Milorad Dodik.

Đoković je, obraćajući se stotinama zvanica u banjalučkom hotelu Bosna rekao da je počastvovan priznanjem i zahvalio svim građanima BiH koji su glasali za njega.

"Ni magla ne može da nas spreči da budemo ovde", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Đoković aludirajući na peripetije koje je imao pri dolasku u Banjaluku, jer je avion zbog guste magle u Posavini kasnio gotovo dva sata.

Dolazak Đokovića u Banjaluku izazvao je veliku pažnju građana, a neki su čak odlučili da ga na temperaturi ispod nule čekaju u centru grada.

Da je Đoković omiljen i među političarima, dokazao je i predsednik Dodik, koji, nakon što mu je javljeno da je Đoković stigao u Palatu Republike Srpske, nije ni odgovorio na pitanje postavljeno na zajedničkoj konferenciji za štampu s Tadićem.

Predsednik Dodik se, međutim, docnije iskupio za ovaj gest pruživši priliku novinarima da mu postavljaju pitanja nakon završetka ceremonije uručenja priznanja Đokoviću.

Na ceremoniji su, naime, predsednici Dodik i Tadić sedeli za istim stolom sa Novakom Đokovićem, a pridružio im se i veteran jugoslovenskog fudbala Ivica Osim.

Proteklih godina su nagradu "Ličnost godine" dobile osobe iz različitih oblasti, a prošle je godine laureat bio predsednik Hrvatske Ivo Josipović.

Đoković kaže da su odlukom da mu dodele ovo prestižno priznanje građani BiH dokazali da sport spaja ljude i pokazali koliko cene sport i uvažavaju uspehe sportista.

"Ja, kao predstavnik sporta, stojim pred vama i nadam se da ovo može da bude pravi primer za svu decu koja imaju nedoumicu sa čime bi trebalo da se bave. Sport znači zdrav način života i u mom slučaju mogu da potvrdim da ništa nije nemoguće, da svi snovi mogu da se ostvare", rekao je Đoković, podsetivši da je u upravo završenoj teniskoj sezoni ostvario sve svoje najviše ciljeve i ambicije.

Đoković je odvojio vreme i za razgovor sa novinarima, a na pitanje kako se oseća kao najpopularniji sportista sveta, odgovorio je skromno da nije siguran da je ta konstatacija tačna, ali da je svakako odigrao najbolju sezonu u karijeri.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak Đoković ličnost godine u Banjaluci

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Nov.2011

Prvi reket sveta Novak Đoković ovogodišnji je dobitnik nagrade „Ličnost godine”, koju dodeljuju banjalučke „Nezavisne novine”, a ceremoniji uručenja su prisustvovali i predsednici Srbije i RS Boris Tadić i Milorad Dodik.. . Đoković je, obraćajući se stotinama zvanica u banjalučkom...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Đoković ličnost godine

Izvor: RTS, 30.Nov.2011

Novak Đoković dobitnik je nagrade "Ličnost godine 2011", koju tradicionalno dodeljuju "Nezavisne novine". Dolazak Đokovića u Banjaluku izazvao je veliku pažnju javnosti u tom gradu. Ceremoniji dodele nagrade prisustvovali Boris Tadić i Milorad Dodik...Prvi reket sveta Novak Đoković ovogodišnji...

Nastavak na RTS...

Đoković ličnost godine u Banjaluci

Izvor: Večernje novosti, 30.Nov.2011

Ni magla ne može da nas spreči da budemo ovde - rekao je Novak na dodeli nagrade u Banjaluci i zahvalio se čitaocima "Nezavisnih novina" koji su glasali za njega

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.