Đoković je promenio plan – borba sa Nadalom biće na daljinu

Izvor: B92, 14.Jul.2020, 19:25

"Đoković je promenio plan – borba sa Nadalom biće 'na daljinu'"

Španski portal "As" bavio se spekulacijama kada su u pitanju turniri koje će igrati Novak Đoković i Rafael Nadal.

Zbog zgusnutog rasporeda nakon restarta u avgustu, najbolji svetski igrači moraće pažljivo da prave planove.

Pauza između dva Grend slema, US opena i Rolan Garosa, je samo dve nedelje, dok će Masters u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Madridu početi samo dan nakon finala Otvorenog prvenstva Amerike.

Rafael Nadal je već odlučio da nastupi u domovini i to gotovo sa sigurnošću znači da je "Bik sa Maljorke" odustao od Njujorka, ali i od čitave američke turneje.

Sa druge strane, Novak Đoković nije želeo da donosi nikakve radikalne poteze još, ali činjenica da je u poslednje vreme trenirao na betonskoj podlozi Akademije Janka Tipsarevića, mogla bi da znači i njegovo prisustvo u Sjedinjenim Državama.

"As" kao jedan od razloga davanja prioriteta betonskoj podlozi u odnosu na šljaku navodi broj bodova koji srpski teniser može da osvoji.

U Americi bi mogao da sakupi 4.640, dok bi na turnirima na šljaci "profit" bio 2.860 bodova.

Španski portal zaključuje da bi borba Đokovića i Nadala za vrh ATP liste mogla da bude "na daljinu".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ŠPANCI PIŠU O TRCI NOVAKA I RAFE ZA PRVO MESTO: Biće to borba na daljinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2020

Još se ne zna da li će Đoković igrati u SAD...Novak Đoković i Rafael Nadal vodiće veliku borbu za mesto broj jedan na svetskoj rang listi, na kojoj se trenutno nalazi srpski teniser sa nepunih 400 bodova prednosti u odnosu na Španca. Portal iz Španije, ''As'' bavio se spekulacijama koje će...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.