Đoković jači od povrede i Simona

Izvor: B92, 27.Jun.2014, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković jači od povrede i Simona

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Vimbldona pobedom nad Žilom Simonom, rezultatom 6:4, 6:2, 6:4.

Đoković je uspeo da slavi u tri seta iako je tokom trećeg doživeo povredu levog ramena, prilikom pokušaja da se baci na lopticu.

Prvi nosilac na Otvorenom prvenstvu Engleske nije odigrao dobar meč, ali je uspeo da slavi u tri seta. Imao je nekoliko uspona i padova, što će morati da izbegne u drugoj nedelji turnira.

Srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teniser osvojio je okruglo 100 poena, naspram 83 protivnika, a imao je i više vinera na kraju meča – 31:23. Simon je imao pet neiznuđenih grešaka više (28:23).

Ovo je bio osmi međusobni duel dvojice tenisera, a Novak je povećao vođstvo na 7-1 u pobedama.

U četvrtom kolu Đoković će igrati protiv još jednog Francuza, ovoga puta rival će mu biti Žo Vilfred-Conga, koji je u tri seta bio bolji od Vanga.

Tok meča:

Prva tri poena na meču bili su vineri bekhend paralelom, a u prva tri gema nije bilo šansi za brejk i Novak je vodio sa 2:1.

Pri rezultatu 3:2 Đoković je došao do prve brejk lopte, iako je Simon imao 40:15. Međutim, Novak je poslao predugu lopticu forhend paralelom. Ipak, odličnim riternom srpski teniser dolazi do nove šanse, a tada Simon promašuje zicer – 4:2.

Iako se činilo da će Đoković materijalizovati brejk, Simon je sa dve odlične bekhend paralele došao do brejk lopte. Novak se tada odlučio na servis-volej, ali je pogrešio na mreži posle dobrog riterna Francuza.

Usledio je veoma dug gem u kojem je Novak imao jednu brejk loptu, nije je iskoristio, a Simon je igrao sjajno i uspevao je da nadmudri Đokovića s osnovne linije – 4:4. Novak se našao u neugodnoj situaciji, Simon je imao 15:30, ali je Đoković pronašao dva odlična servisa, zaigrao je malo agresivnije i poveo je sa 5:4.

U sledećem gemu Novak je dočekao dve greške Simona, a zatim je na 30:30 izuzetan servis vratio duboko u polje i potom osvojio poen. Usledio je Đokovićev ritern na liniju i potom solidan napad koji je bio dovoljan za poen i set – 6:4.

Gubitak prvog seta nije demoralisao Simona, koji u trećem gemu drugog seta stiže do dve vezane brejk šanse. Međutim, usledio je lep lob Novaka, a zatim i dobri servisi za vođstvo 2:1.

Đoković je smanjio broj grešaka i došao je do brejk lopte, koju je realizovao za prednost 3:1. Slično kao u prvom setu, Đoković je momentalno ispustio stečenu prednost, nije osvojio ni poen, a gem je završio sa dve uzastopne greške bekhendom.

Srpski teniser kao da je navikao da posle brejka izgubi vođstvo, pa to nije previše uticalo na njegovu igru. Ponovo je napao Simona I zahvaljujući njegovim greškama došao do nove prednosti. Grešku nije ponovio, sigurno je odservirao I poveo sa 5:2. Gudbitak prednosti uticao je na Simona koji je ispustio sledeći gem izgubivši set sa 6:2.

Novi set i novi pad Đokovića. Uvodni gem trećeg dela igre otvorio je veoma mlako, što je Francuz iskoristio i poveo sa 1:0. Nastavio je sa odličnim servisima, a Đoković je lagane lopte slao u mrežu i brzo se našao u zaostatku od dva gema. Uspeo je da prekine seriju rivala i, iako je izgubio dva poena, smanji na 2:1.

Kriza je na sreću našeg igrača trajala kratko, a već u četvrtom gemu dočekao je greške Simona i izborio brejk šansu. Prvu je propustio lošim forhendom, ali je kod druge vratio težak servis i simon je napravio neiznuđenu grešku – 2:2.

Izgleda da teniserima početni udarac nije prevelika prednost, što je Đoković još jednom dokazao. Simon je ponovo imao šansu za brejk, izgradio sjajan poen, ali je Novak iz špage poslao odličnu dijagonalu iz bekhenda. To mu je donelo snage i vratio je vođstvo na svoju stranu – 3:2.

Simon je stigao do lopte za 3:3, poen se razvio i on je napao bekhend paralelom. Uhvatio je Đokovića na krivoj nozi, srpski teniser je pokušao da se baci na loptu, ali je prilikom pada doživeo povredu. On nije pustio reket iz ruku, a iako je pao na desno, izgleda da je povredio levo rame. Otišao je na stolicu sa bolnom grimasom na licu, držeći se za rame i zatražio medicinski tajm aut.

Posle ukazane lekarse pomoći, Novaku se stanje poboljšalo i on je nastavio meč pri rezultatu 40:30. U prvih nekoliko udaraca nije se činilo da ima problema sa bolom, uspeo je da odigra dva dvoručna bekhenda, ali je Simon izjednačio na 3:3.

Dobra vest je da je Đoković bez problema uzeo naredni gem, a onda i uspeo daa izvrši pritisak na protivnika. Posle greške Simona iz bekhenda dobio je dve vezane brejk lopte, prvu je Francuz spasao odličnim napadom i smečom, a drugu odličnom servis-volej kombinacijom. Đoković uzvraća greškama i Simon izjednačuje na 4:4.

Uhvatio je Novak ritam kod servisa, brzo završio svoj gem i stigao na gem od meča. U sledećem je na 30:30 Simon odigrao očajan forhend i poklonio meč loptu Đokoviću. Tada je usledio sjajan napad forhend paralelom i siguran smeč za konačnu pobedu posle dva sata i 15 minuta igre.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LE: Na Čukarički za 150 dinara

Izvor: B92, 28.Jun.2014, 09:56

Prodaja ulaznica za meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Čukaričkog i San Hulija počinje u sredu...Blagajna preko puta pomoćnog terena kluba biće otvorena od 12 do 20 časova. Cena ulaznice za zapadnu tribinu iznosi 300 dinara, a za istočnu 150...Utakmica između Čukarićkog i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.