Izvor: RTS, 25.Sep.2022, 17:03

Đoković izgubio od Ože-Alijasima

Najbolji srpski teniser i jedan najvećih svih vremena Novak Đoković poražen je od Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 2:0 u setovima (3:6, 6:7) na egzibicionom turniru Lejver kup koji je odigran u Londonu. Na kraju Tim Sveta je stigao do prve pobede u ovom takmičenju.
Đoković koji nastupa za tim Evropa odlično je otvorio meč oduzevši servis mladom Kanađaninu, da bi odmah potom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potvrdio brejk (2:0).

Predstavnik tima Sveta počeo je da igra odlučnije, dok je Novak poklanjao poene i sa forhenda i sa bekhenda, pa je ubrzo bilo 3:2 za Ože-Alijasima.
Đoković nije do kraja seta uspeo da nađe ritam na servisu, dobivši samo još jedan gem.
Problemi Đokovića nastavili su se i u drugom setu – odmah je izgubio svoj servis. Prednost brejka kanadski teniser uspeo je da sačuva do šestog gema koji je izgubio bez osvojenog poena. 
Potom su oba tenisera čuvala svoje servise do taj-brejka. Kanađanin je bio mnogo sigurniji u odlučujućem delu igre koji je dobio sa 7:3 (7:6).
U narednom meču Amerikanac Frensis Tijafo u neizvesnoj završnici bio je bolji od Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:1, čime je tim Sveta ukupnim rezultatom 13:8 trijumfovao nad "reprezentacijom" Evrope. 
U prvom meču dana tim Sveta napravio je uvertiru za neizvesnu završnicu Lejver kupa, savladavši "Evropljane" sa 2:1.
Feliks Ože-Alijasim i Amerikanac Džek Sok bili su bolji od Italijana Matea Beretinija i Britanca Endija Marija (2:6, 6:3, 10:8). 
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.