Đoković i Nadal složni: Zbunjujuće je imati dva Svetska kupa

Izvor: RTS, 03.Jan.2020, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković i Nadal složni: Zbunjujuće je imati dva Svetska kupa

Najbolji svetski teniseri Rafael Nadal i Novak Đoković na konferenciji povodom početka ATP Svetskog kupa složili su se da je zbunjujuće da jedan sport ima dva takmičenja tog tipa i da to treba promeniti.
Đoković i Nadal izjavili su da je neophodno da se napravi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jedno takmičenje, umesto trenutno postojuća dva. 

"Potreban nam je jedan Super Svetski kup, ma kako ga god zvali. To se neće dogoditi ni sledeće godine, ali ako se sve strane okupe veoma brzo, može se dogoditi da do 2022. imamo veliko reprezentativno takmičenje", izjavio je Đoković.
Nadal je dodao da se nada da će se ideja tenisera uskoro ostvariti i primeniti.
"Zbunjujuće je imati dva Svetska kupa u tenisu jednoj sezoni, po mom mišljenju to nije idelana situacija za naš sport, ali tako funkcionišu stvari. Nadam se da će to biti promenjeno u budućnosti", zaključio je Nadal.
Srbija se u subotu sastaje sa selekcijom Južnoafričke Republike, dok Španija ukršta koplja sa Gruzijom.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

AUSTRALIJANAC VERUJE U NOLETA: Đoković će još dugo VLADATI

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2020, 01:18

Drugačije govori o Federeru...Bivši australijski teniser Mark Filipusis smatra da na vrhu ATP liste sledeće sezone neće biti puno promena u odnosu na 2019. godinu, a posebno je istakao da bi Novak Đoković mogao još dugo da budfe u vrhu svetskog tenisa...On je uz Novaka dodao da bi Nadal mogao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.