Đoković drugi nosilac na Vimbldonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2017, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković drugi nosilac na Vimbldonu

Iako će na Vimbldon doći kao četvrti teniser sveta, Novak Đoković će biti drugi nosilac zahvaljujući specifičnom načinu rangiranja koji primenjuju organizatori Otvorenog prvenstva Engleske.

Za razliku od svih ostalih turnira, koji nosioce određuju isključivo u skladu sa ATP i WTA listom, na Vimbldonu je kriterijum i broj bodova koje je svaki igrač osvojio na travi prethodne godine, kao i 75 odsto bodova sa najboljeg turnira na travi pre dve godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Pri nosilac će biti prvi igrač sveta Endi Marej, koji pored 9390 ATP bodova ima 2720 bodova sa turnira na travi.

Đoković će biti drugi nosilac zbog toga što je u poslednje dve godine na travi osvojio 2045 bodova više od Rafaela Nadala i 1685 više od Stana Vavrinke.

Ukoliko Rodžer Federer na turniru koji se ove sedmice igra u Haleu zabeleži još jednu pobedu, Vavrinka neće biti ni četvrti, već tek pet nosilac, preneo je Index.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đoković drugi nosilac na Vimbldonu

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jun.2017

Pad na ATP listi neće uticati na Novaka pred žrijeb za Vimbldon. Iako u London stiže kao četvrti teniser svijeta, Đoković će biti drugi nosilac zbog specifičnog načina rangiranja na Otvorenom prvenstvu Engleske...Za razliku od ostalih turnira, koji nosioce određuju u skladu sa listama, na trećem...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.