Đoković doputovao u Astanu, Đere ispao u prvom kolu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022, 05:19

Đoković doputovao u Astanu, Đere ispao u prvom kolu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković doputovao je u Kazahstan gde će ove nedelje igrati na ATP turniru serije 500 u Astani.

Najbolji srpski teniser je u pratnji svog trenera Gorana Ivaniševića stigao u Kazahstan. Đoković bi trijumfom u Astani obezbedio plasman na Završni turnir sezone, koji će biti odigran od 13. do 20. novembra u Torinu.

Đoković će u prvom kolu turnira u Astani igrati protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Čileanca Kristijana Garina.

ATP turnir u Astani igra se za nagradni fond od 2.054.825 dolara.

Đoković ove godine osvojio turnire na svakoj podlozi

Najbolji srpski teniser Novak Đoković postao je prvi igrač koji je ove sezone osvojio bar jedan ATP turnir na svakoj podlozi.

Đoković je sredinom maja osvojio titulu na Mastersu u Rimu, pošto je u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:0, 7:6 (7:5). Masters u Italiji je igran na šljaci.

Srpski teniser je u julu trijumfovao na Vimbldonu savladavši u finalu Australijanca Nika Kirjosa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3). Vimbldon se po tradiciji igra na travnatoj podlozi.

Đoković je juče trijumfovao na ATP turnir u Tel Avivu, pošto je u finalu bio bolji od Hrvata Marina Čilića 6:3, 6:4. Ovaj turnir je igran na betonu.

Rubljov bolji od Đerea na startu turnira u Astani

Srpski teniser Laslo Đere eliminisan je na startu turnira u Astani, pošto je danas poražen od petog nosioca Rusa Andreja Rubljova 6:4, 6:3.

Đere je do glavnog žreba stigao kroz kvalifikacije, ali dalje nije mogao i treći put ove godine izgubio je od Rubljova.

Rubljova u drugom kolu očekuje kvalifikant Kinez Žižen Žang, koji je iznenadio Rusa Aslana Karaceva 4:6, 6:4, 6:1.

Izuzetno jak turnir u Astani, iz serije 500, igra se za nagradni fond od 2,05 miliona dolara.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.