Đoković četvrti put šampion Vimbldona

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jul.2018, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković četvrti put šampion Vimbldona

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je danas svoju četvrtu titulu na Vimbldonu, pošto je u finalu pobedio Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6:2, 6:2, 7:6.

Đoković, koji je igrao prvo gren slem finale još od Otvorenog prvenstva SAD 2016. godine, osvojio je svoju 13. gren slem tutulu.

Na drugoj strani, Anderson je igrao svoje drugo gren slem finale, posle prošlogodišnjeg Ju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Es Opena, ali je i dalje bez trofeja na najznačajnijim turnirima.

Ovo je bio sedmi međusobni duel Đokovića i Andersona, a srpski teniser je do šeste pobede stigao posle dva sata i 18 minuta igre.

Anderson nije pretrpeo brejk u poslednjih 27 servis gemova u tokom polufinala protiv Džona Iznera, a Đoković je uspeo da mu oduzme servis već u prvom gemu meča.

Srpski teniser je potom, uz još jedan brejk, poveo sa 4:1, izgubivši samo tri poena na svoj servis.

Drugi set je bio gotovo identičan. Đoković je oduzeo servise Andersonu u prvom i petom gemu, a potom se u osmom suočio sa prvom brejk prilikom protivnika. On je spasio tu brejk loptu, a onda i iskoristio prvu set loptu za vođstvo od 2:0.

Za razliku od prva dva seta, u trećem se vodila veća borba. Anderson je u finišu seta iskoristio slabiji servis Đokovića i stigao do čak pet set lopti, ali je srpski teniser uspeo da se odbrani pa je pobednik tog dela igre rešen u taj-brejku. Đoković je taj-brejk dobio sa 7:3.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVAK KAO NEKADA: Đoković preko Andersona do titule na Vimbldonu!

Izvor: Večernje novosti, 15.Jul.2018

Najbolji srpski teniser u finalu takmičenja u Londonu pobedio Andersona sa 6:2, 6:2, 7:6 (7:3). VIMBLDONSKA trava je i dalje Novakova omiljena vegetarijanska poslastica! Dve godine isprepletene dilemama oko ishrane, stručnog štaba, stanja tela i duha, pravih i pogrešnih izbora,...

Nastavak na Večernje novosti...

Djoković četvrti put šampion Vimbldona

Izvor: Beta, 15.Jul.2018

Srpski teniser Novak Djoković osvojio je danas svoju četvrtu titulu na Vimbldonu, pošto je u finalu pobedio Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6:2, 6:2, 7:6.Djoković, koji je igrao prvo gren slem finale još od Otvorenog prvenstva SAD 2016. godine, osvojio je svoju 13. gren slem tutulu. Na drugoj...

Nastavak na Beta...

Đoković četvrti put šampion Wimbledona

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Jul.2018

LONDON - Srpski teniser Novak Đoković osvojio je danas svoju četvrtu titulu na Vimbldonu, pošto je u finalu pobedio Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6:2, 6:2, 7:6...Đoković, koji je igrao prvo gren slem finale još od Otvorenog prvenstva SAD 2016. godine, osvojio je svoju 13. gren slem tutulu...Na...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.