Izvor: RTS, 27.Jun.2022, 17:55

Đoković: Zadovoljstvo mi je i privilegija da igram na Centralnom terenu, idemo do stotke

Novak Đoković se vratio na centralni teren i to pobedom u prvom meču na Centralnom terenu. Izuzetno raspoložen bio je nakon meča. Pohvalio je protivnika na odličnoj igri i još jednom poručio da je ovo navažniji teren za njega i da mu je drago što se vratio. Novak je zabeležio 80. pobedu na Vimbldonu i kroz osmeh poručio: idemo do stotke.
Zadržao si se na terenu više nego što si pretpostavljao. Lepo je što si se vratio, kako se osećaš >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zbog toga?

"Rekao sam mnogo puta. Ali ovaj teren je stvarno poseban za mene. Uvek je to bio teren o kojem sam sanjao da ću igrati na njemu i da ću pobeđivati. Svi moji snovi su se ostvarili i zaista mi je zadovoljstvo i privilegija da igram na ovom terenu."
Bio je zaista uzbudljiv meč, Kvon ti nije dozvoljavao da uđeš u ritam?
"Svaka čast Kvonu, jer je odigrao zaista kvalitetan tenis i on zaista zaslužuje ovakav aplauz. Nije uvek lako početi turnir, bez odigranog turnira pred grend slem na travnatoj podlozi. Uvek se na početku osećate manje komforno nego što biste želeli. Naročito ako igrate protiv nekoga koje tako talentovan kao Kvon, koji je uvek blizu linije, udara snažno i forhendom i bekhendom."
"Nije lako bilo probiti ga, i zato sam morao da uradim taktičke promene da bih preuzeo kontrolu u poenima. To nije bilo jednostavno zbog njegove raznovrsnosti u igri. Servis mi je stvarno pomogao u meču, spasio sam brejk loptu u trećem setu, jer da je tada uzeo brejk, meč bi mogao da ode u pogrešnom, neželjenom pravcu. Jedan ili dva poena su odlučili i drago mi je što sam ja bio na pobedničkoj strani ovog popodneva. Hvala vam svima što ste nas podržavali."
Zaista, bio si na pobedničkoj strani, 80. pobeda u karijeri na Vimbldonu. Nikada niko nije dobio najmanje 80 mečeva na jednom grend slemu u singlu, to je zaista neverovatno dostignuće?
"Hvala vam. Ovaj sport mi je zaista dao sve. Sve dugujem njemu. I dalje ga volim, i dalje sam strastan prema njemu i posvećen. Naravno, nisam više među najmlađima. Stvari su se malo promenile, ali ljubav i vatru koju osećam prema ovom sportu i dalje gori u meni u ovoj fazi karijere. Uvek želim da na grend slemovima odigram svoj najbolji tenis i da tu pružim sve ono najbolje što mogu. Naročito na ovom terenu, jednom od najvažnijih u istoriji ovog sporta. Idemo sve do stotke, sada kada smo došli do 80", zaključio je kroz osmeh Novak Đoković.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.