Đoković: Povratak na sveto mesto, nadam se dužoj saradnji sa Ivaniševićem

Izvor: RTS, 01.Jul.2019, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Povratak na "sveto" mesto, nadam se dužoj saradnji sa Ivaniševićem

Novak Đoković izjavio je posle pobede nad Kolšrajberom da je Vimbldon za njega sveto tenisko mesto i da je morao da se potrudi da savlada nezgodnog Nemca, iako je meč trajao samo tri seta. Novak je rekao da sa Ivaniševićem ima dogovor do kraja nedelje, a da bi voleo da se saradnja produži na duži vremenski period. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Novak je na Centralnom terenu Vimbldona nastavio tamo gde je stao prošle godine.

"Ovo je sveti teren u našem sportu i ima posebno mesto u mom srcu i mojoj karijeri. Kad sam bio mali najviše sam želeo da igram na Vimbldonu i zaista sam imao mnogo uspeha ovde. Vraćaju se sećanja i dobar je osećaj", rekao je Novak posle pobede nad Kolšrajberom.
Iako je protivnik u prvom kolu bio nezgodan, Novak je do pobede stigao u tri seta.
"Kolšrajber ima mnogo iskustva, pobedio me je početkom godine. Zna kako da igra ovde, može da igra kvalitetan tenis na različitim podlogama. Nezgodan je na travi, ima dobar slajs... Jesam pobedio u tri seta, ali je bilo poprilično tesno u sva tri seta. Morao sam da se potrudim", rekao je prvi teniser sveta.
U Novakovom boksu prvi put je kao deo tima sedeo Goran Ivanišević.
"On je iz Hrvatske, ja iz Srbije, bili smo deo iste zemlje. Kada sam odrastao, gledao sam Pita Saprasa i Gorana Ivaniševića. Svi smo navijali za njega u regionu. Ovde je slavio 2001. godine. Bio sam deo te njegove pripreme za turnir, jer sam proveo nekoliko nedelja u Nemačkoj, kada se on pripremao za turnir na akademiji Nikija Pilića. Smatrao sam u to vreme da sam imao neki utaicaj na tu njegovu pobedu. Zaista je dobro imati ga na svojoj strani. Bićemo zajedno u prvoj nedelji, pa ćemo videti. Nadam se da ćemo imati dugu saradnju", završio je Novak.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.