Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jan.2019, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Osvojio sam tri grend slema za redom, to je neverovatno

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je neverovatno da je, 12 meseci nakon operacije lakta, stigao do trofeja na Australijan openu, odnosno do tri uzastopne grend slem titule.

"Sve častitke Rafi za dve prethodne nedelje, ali i za ovaj meč. Sjajna stvar je što je uspeo da se vrati posle povrede. Pokazao si i meni i svima ostalima zbog čega si tu gde jesi, ti si prava definicija borbenog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << duha", rekao je Đoković posle meča.

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je danas rekordnu, sedmu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je u finalu pobedio Španca Rafaela Nadala u tri seta.

Đoković je do 15. grend slem trofeja u karijeri, ali i 28. pobede u 53. meču protiv Nadala stigao posle dva sata i četiri minuta igre - 6:3, 6:2, 6:3.

"Izvinite, pokušavam da se osvrnem na prethodnih 12 meseci. Bio sam povređen, imao sam operaciju, a sada stojim ovde pred vama. Osvojene tri grend slem titule za redom... Neverovatno! Nemam reči", rekao je Đoković.

Đoković je potom zahvalio svom timu na podršci.

"Tenis jeste individualan sport, ali vi ste uvek bili uz mene, hrabrili me u lošim danima. Pokazuje se da ova uspešna formula funkcioniše. Marijane, hvala što si se vratio u tim, Uli hvala što si tu i brineš o meni... ", rekao je prvi teniser sveta, a potom je pozdravio i svoju porodicu.

"Trofeji su još posebniji kada imam nekog posebnog da podelim tu radost", dodao je Đoković.

On je na kraju istakao da je Australijan open još jednom dokazao da je najbolji turnir na svetu.

"Kao što je i Rafa rekao, ovo je najbolji grend slem turnir. Svi se osećamo kao kod kuće. Hvala vam na podršci", rekao je Đoković.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Đoković: Federer je još daleko

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jan.2019

Srpski teniser Novak Đoković kazao je danas da je današnje finale Australijan opena protiv Rafaela Nadala bilo savršeno i istakao da će grend slem turniri i dalje biti njegov prioritet, ali i da je rekord Rodžera Federera još daleko..."Na samom vrhu", rekao je Đoković odgovarajući na pitanje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.