Đoković: Nišikori je svestran igrač

Izvor: B92, 05.Sep.2014, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Nišikori je svestran igrač

Prvi nosilac Novak Đoković smatra da Kei Nišikori, njegov protivnik u polufinalu US opena, trenutno igra najbolje u svojoj karijeri.

“Promenio je nekoliko stvari u igri otkad radi sa Majklom Čengom. Servira veoma efektno i veoma je brz, verovatno je jedan od najbržih na ATP turu. Odličan bekhend, odličan forhend, svestran igrač“, izjavio je Đoković.

Sa Nišikorijem je Novak igrao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dva puta – pre četiri godine Novak je slavio na Rolan Garosu u tri seta, a 2011. u Bazelu bolji je bio Japanac. Trebalo je da se sastanu i u Majamiju ove sezone, ali je Kei odustao zbog povrede pre meča.

“Neko vreme nismo igrali. On je veoma dobar igrač i mislim da u poslednjih godinu dana igra tenis karijere. Pobedio je Vavrinku, koji igra sjajno, i to posle meča sa Raonićem, koji je završio u pola tri ujutru. Dobiti dva uzastopna meča u pet setova prilično je impresivno. Svaka mu čast“, kazao je Novak o svom rivalu, koji takođe igra u opremi Uniklo.

“Obojica smo imali duge mečeve u četvrtfinalu, ali uveren sam da će u Uniklu biti srećni da nas vide kako igramo jedan sa drugim. Bolji će pobediti“.

Nišikori tokom karijere ne važi za baš najčvršćeg igrača, mučio se i sa povredama, pa su uzastopni trijumfu u maratonskim mečevima bili iznenađenje za mnoge.

“Ranije je operisao stopalo i to ga je odvojilo od terena, generalno je imao problema sa povredama. Dešavalo se da taman napravi proboj i da počne da igra dobro, a onda se povredi. To je bila prepreka za njega, ali za sada u Njujorku deluje fizički spremno. Dve pobede u nizu u pet setova odličan su znak za njega“, rekao je Đoković.

Na pitanje da li je iznenađen što igra na visokom nivou posle kikseva u Torontu i Sinsinatiju, Novak je odgovorio:

“Cilj je bio da igram najbolje na US openu i verovao sam da će se to dogoditi. Drago mi je što sam u novom polufinalu jer sam imao težak žreb. Kako turnir prolazi, pokušavam da skupim što više samopouzdanja, a pobeda nad Endijem Marijem na Gren slem turniru svakako daje samopouzdanje. Nadam se da ću to iskoristiti u sledećem meču“, zaključio je Đoković.

Novak i Nišikori sastaju se u subotu, a u drugom polufinalu igraće Rodžer Federer i Marin Čilić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NOVAK PRIZNAO: Bio mi je cilj da igram najbolje na US openu

Izvor: Kurir, 05.Sep.2014

Najbolji teniser sveta istakao da očekuje težak meč protiv Japanca Keija Nišikorija u polufinalu US opena..NJUJORK - Prvi teniser sveta Srbin Novak Đoković izjavio je da Japanac Kei Nišikori igra najbolje u svojoj karijeri...Đoković i Nišikori igraće u subotu u polufinalu US opena..."Promenio...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.