Đoković: Iskoristio sam njegovu nervozu i moje iskustvo

Izvor: RTS, 10.Nov.2019, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Iskoristio sam njegovu nervozu i moje iskustvo

Novak Đoković je nadigrao Italijana Matea Beretinija sa 6:2, 6:1 na startu finalnog ATP turnira u Londonu. Posle meča bio je vidno zadovoljan načinom na koji je došao do ubedljive pobede.
Đoković je posle ubedljive pobede rekao da mu prija podloga u Londonu, koja je izuzetno brza. Lako je slomio otpor debitanta na ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << turniru - Beretinija i dodao da je očigledno da mu odgovara ovaj turnir. 

"Lepo je vratiti se ovde. Sjajno sam igrao u zapadnom Londonu, igrao odlično na Vimbldonu tokom leta. Evo i sada na završnom turniru, koji se već deset godina održava u Londonu, sasvim zasluženo. Jedan od mojih najuspešnijih turnira i na njemu uvek uživam."
"Nije njemu bilo lako da igra prvi put na završnom turniru. Njegov debitantski meč. Pretpostavljao sam da će biti malo nervozniji zbog toga. Iskoristio sam svoje iskustvo i pravu taktiku, da pružim odličnu igru. Bio sam srećan što sam u pravom trenutku napravio brejk sredinom prvog seta i onda sam počeo bolje da čitam njegove servise. Oni su mu jako oružje kao i forhendi, ali zaista sam do kraja igrao vrlo solidno i čvrsto."
"Prijaju mi uslovi na ovom terenu već godinama unazad. Blagosloven sam što mogu da učestvujem. Osvojio sam ga više puta. Očigledno da odgovara mojoj igri. Međutim, protiv servera kao što su Mateo ili Saša Zverev, koji su stvarno visoki i jako serviraju, treba se osloniti na ritern, a ja sam uspeo", rekao je Đoković posle meča.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đoković: Njemu nije bilo lako

Izvor: B92, 10.Nov.2019

Srpski teniser Novak Đoković je bio veoma zadovoljan posle startne pobede na Završnom turniru u Londonu...On je u prvom meču savladao Matea Beretinija u dva seta (6:2, 6:1) za svega 64 minuta....."Nije njemu bilo lako, ovo mu je bio debitantski meč na Završnom turniru, pa sam očekivao da će biti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.