Izvor: RTS, 27.Okt.2020, 20:16

Đoković: Imao sam sreće u prvom setu; Novak se publici obratio na Nemačkom

Sjajan meč odigrali su Novak Đoković i Filip Krajinović u prvom kolu turnira u Beču. Novak je dobio sa 2:0. Posle meča, pored toga što je otkrio da solidno govori nemački, rekao da je imao sreće u prvom setu.
Đoković je savladao Krajinovića i zakazao duel sa Bornom Ćorićem u drugom kolu turnira. Kako je rekao, ovo je za njega bio veoma težak meč protiv dobrog prijatelja sa kojim često trenira i odlično poznaju jedan drugog.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Prvo pitanje bilo je da li zna nemački jezik? Usledio je Novakov odgovor:
"Da, naravno da znam nemački. Jednostavno, dovoljno za razumevanje i mogu malo da pričam. Trenirao sam u Nemačkoj kada sam imao 12, 13 godina i imao sam nemački jezik u školi. Zaboravio sam dosta reči ali nisam loš. Smatram da je ovde veoma dobro, hvala vam što me bodrite i što ste mi poželeli dobrodošlicu."
Potom je Đoković otkrio šta je rekao Filipu nakon meča.
"Rekao sam mu da sam imao sreće u prvom setu. Mi smo zaista dobri prijatelji i treniramo dosta često zajedno. Nikad nije lako igrati sa nekim sa kim ste tako bliski. Znamo se dugo, ja pokušavam da mu pomognem da mu budem mentor. Žreb je bio težak za obojicu, teško je igrati sa nekim ko tako dobro poznaje tvoju igru. U prvom setu je bio bolji igrač, promašio je jedan bitan smeč, a u drugom setu sam uspeo da se oporavim, da odigram bolje i zadovoljan sam kako sam odigrao", rekao je Novak posle meča i dobio aplauz od publike u dvorani.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.