Novak: Ne želite to da znate

Izvor: B92, 01.Jun.2022, 01:40

Novak: Ne želite to da znate

Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu na Rolan Garosu, nakon čega je čestitao rivalu, Rafaelu Nadalu.

Najbolji teniser sveta poražen je posle 256 minuta igre od Rafaela Nadala, 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (4).

Po završetku susreta, Đoković je čestitao protivniku i velikom rivalu.

"Čestitke Nadalu, bio je bolji u važnim momentima. Počeo je stvarno dobro. Nisam počeo tako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobro, imao sam dva brejka zaostatka, ali sam vraćao momentum polako, uspeo sam da osvojim drugi set i pomislim, u redu. Međutim, odigrao je opet dva-tri dobra gema u trećem, bio je u stanju da sve digne na drugi nivo", kaže Novak.

Novak je svestan da je imao priliku da odvede meč u peti set.

"Imao sam svoje šanse, u četvrtom sam servirao za set, imao set lopte... Mogao sam da uđem u peti set i onda bi mogao bilo ko da pobedi. Ali, opet, on je pokazao zašto je veliki šampion načinom na koji je završio meč i time što je ostao mentalno jak. Čestitam njemu i njegovom timu na tome", dodao je Novak.

Novak i Rafa su meč završili daleko posle 1 ujutru, nakon što su počeli nešto posle 21.00 prethodnog dana.

"Mnogi razmišljaju drugačije o noćnoj sesiji. Ja, iskreno, mislim da mečevi počinju prekasno. Televizija odlučuje o tome. To je svet u kojem živimo. Oni koji prenose mečeve daju novac i oni odlučuju", iskren je Novak.

Novinari su primetili da se Novak tokom drugog seta smejao i pričao sam sa sobom, pa su ga novinari pitali šta mu je tada prolazilo kroz glavu.

"Ne želite da znate", rekao je prvi reket planete uz smeh. "Mnogo različitih emocija u ovakvom meču. Imate uspone i padove i u igri, ali i emotivno".

Još jednom je iskreno je pričao o tome kako je odigrao.

"Dao sam sve od sebe. Znam da sam mogao i bolje. Ponosan sam na to što sam se borio do poslednjeg poena. Kao što sam rekao, izgubio sam od boljeg igrača danas, nisam koristio šanse i to je to. Borili smo se preko četiri sata i moram da prihvatim ovaj poraz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.