Đoković: Federer me učinio boljim igračem

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jul.2015, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Federer me učinio boljim igračem

Dvojica najboljih tenisera svijeta, Novak Đoković sastaće se u nedjelju, od 15 časova u finalu Vimbldona.

Finale najprestižnijeg turnira na svijetu biće 40. duel dvojice tenisera i prilika za Đokovića da se po broju pobjeda izjednači sa Švajcarcem.

Federer je po mnogima najbolji teniser svih vremena, igrač koji je svojim prisustvom na ATP turu imao pozitivan uticaj na mnoge igrače.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
"On je jedan od mojih najvećih protivnika i jedan od ljudi koji su me zapravo učinili boljim igračem", rekao je Novak za Njujork Dejli.

Đoković nije štedio riječi hvale prema svom nedjeljnom rivalu.

"U mečevima protiv Rodžera prolazio sam kroz različite faze kako bih shvatio šta treba da uradim kako bih postao bolji i kako bih ga pobijedio. On je dobar i konzistentan. Zapravo svi znamo vrlo dobro kakav je on i za njega jednostavno nema dovoljno nagrada", zaključio je prvi reket svijeta.

Federer je sedam puta slavio na Vimbldonu, a ukoliko i ove sezone osvoji trofej, biće jedini treniser u istoriji koji je osam puta slavio u Londonu.

Podsjećamo, Đoković i Federer igrali su i u finalu prošlogodišnjeg izdanja Vimbldona, kada je srpski teniser slavio nakon pet setova i tako osvojio svoj drugi trofej na terenima "Ol Ingland klaba".

Finale trećeg Grend slem turnira sezone igra se u nedjelju sa početkom u 15 časova uz prenos na našoj televiziji.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.