Dejvis kup: Ulazak u polufinale proslavljen uz vino i gitaru

Izvor: Politika, 12.Jul.2010, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejvis kup: Ulazak u polufinale proslavljen uz vino i gitaru

Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević, po povratku u Beograd, ističu da je i hrvatskim i našim teniserima na umu bio samo fer-plej

„Moji su drugovi žestoki momci velikog srca“, a mi kažemo: najbolji teniseri Srbije su momci bez mane i kad se igra, i kad se pije i kad se peva. Ko to do sada nije video imao je najbolju sliku sa četvrtfinala Dejvis kupa Svetske grupe u Splitu.

Dostojanstveni u pobedi, još veći u slavlju na „neprijateljskom terenu“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Novak Đoković, Nenad Zimonjić, Viktor Troicki i Janko Tipsarević ispisali su novu, zasad najlepšu stranicu istorije srpskog tenisa.

Stigli su ujutro na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, ali ne kao četverac jer Đoković nije bio s njima. To ne umanjuje želju da još jednom čujemo utiske, posle još jedne neprospavane noći.

– Uz vino i gitaru slavili smo u jednom malom restoranu koji nam je savez zakupio. Bilo je vrlo lepo i još smo mamurni, – pričao je Janko Tipsarević iskreno kao i uvek, a tamne naočari su skrivale snene oči. – Ali, zaslužili smo sve, jer smo pobedili s 4:1 i ostvarili veliki podvig.

Dva poena je osvojio Tipsareviću splitskom „Spaladijumu”, igrao je najbolje, kao i uvek za reprezentaciju, a očekivao je mnogo teži zadatak:

– Spremio sam se na najgore uslove, ali moram da istaknem da su svi bili korektni od prvog do poslednjeg dana. Osim nekih pojedinačnih ekscesa u splitskoj dvorani nije bilo ničega što nas je ugrožavalo.

Dok svi reprezentativci prepakuju kofere i umesto sportske opreme biraju garderobu za odmor i plažu Tipsarević ne ide tim putem:

– Zavidim im što idu na odmor, jer mene čeka pakleno radno leto, pošto sam zbog povrede mnogo propustio ove sezone. Idem prvo u Nemačku, a onda u Ameriku.

Plasman u polufinale bila je jedna od najlepših želja svih naših igrača i obistinila se. U septembru dočekujemo Čehe i to sada gordo zvuči.

– Ne znamo još da li će se taj meč igrati u Beogradu, jer su i drugi gradovi u opciji, ali je za mene polufinale mnogo velika stvar, – naglasio je 25-godišnji Tipsarević i u svom maniru nastavio. – Đoković i Zimonjić su odigrali maksimalno, a Troicki i ja smo tu nešto „muvali”, ali s njima kao drugim reketom sveta u singlu i prvim u dublu favoriti smo i u meču sa Česima.

In vino veritas – latinska poslovica o istini koja nekako baš ide uz Nenada Zimonjića. Najiskusniji je reprezentativac, a što je stariji igra sve bolje (opet ima mesta za vino), prvi je reket sveta u dublu, gren slem šampion....

Kada treba postaviti sve stvari na svoje mesto tu je Zimonjić bez premca:

– Bila su velika očekivanja, a i napravili smo veliki uspeh i presrećni smo zbog toga. Nije bilo lako, jer je u Dejvis kupu uvek napeto, naročito kad se gostuje. Ali, igrali smo kako treba i zasluženo slavili veliki uspeh srpskog tenisa.

Jedan od zacrtanih ciljeva u njegovoj karijeri su osvajanje Dejvis kupa i olimpijska medalja. Nije pretenciozno reći da je pred vratima ove prve.

– Bilo bi lepo da se ove godine to ostvari, jer imamo sjajan tim i realne šanse – priča Zimonjić, prvi reket sveta u konkurenciji parova s Kanađaninom Nestorom. – Na redu je polufinale s Češkom. Biće teško i moraćemo da izvučemo maksimum, a veliki plus nam je što igramo kod kuće. Sezona je naporna, ali se nećemo dati, jer smo dokazali da imamo najbolje reprezentativce na svetu. Ni Berdih, ni Nadal nisu sada igrali, a Đoković jeste – reprezentacija mu je na prvom mestu. Doneo je najvažnije pobede sada u Splitu, funkcionisali smo kao jedan, iako Nikola Pilić nije bio tu, ali smo se čuli posle meča.

Nema čoveka koji nije primetio da su naši teniseri bili dostojanstveni, a to potvrđuje i Zimonjić:

– Svi igrači se maksimalno uvažavaju i poštuju i sa njihove i sa naše strane bio nam je na umu samo fer-plej. Mi smo dobri prijatelji, imali smo sjajno gostoprimstvo i mislim da pravi sportisti treba tako da se ponašaju.

Nekoliko dana u Beogradu, a onda porodica Zimonjić ide na zaluženi odmor pre nastavka letnje turneje i jesenjeg iskušenja u Dejvis kupu.

Maja Jovanović

objavljeno: 12/07/2010
Pogledaj vesti o: Dejvis kup,   Viktor Troicki

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.