DK: Novak i Štepanek prvi na terenu

Izvor: B92, 14.Nov.2013, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DK: Novak i Štepanek prvi na terenu

Novak Đoković i Radek Štepanek igraće u petak prvi meč ovogodišnjeg finala Dejvis kupa, odlučeno je žrebom u 'Kombank areni'.

Posle ovog duela koji počinje u 16 časova, na teren će izaći Dušan Lajović i Tomaš Berdih.

U subotu će se igrati meč dublova, a po mnogima, to je poen koji Srbiji može mnogo da znači. Za naš tim nastupiće Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, koji će za protivnike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imati Jana Hajeka i Lukaša Rosola.

U nedelju program počinje od 14 sati, a otvoriće ga svojim duelom Đoković i Berdih. Posle njih, igraju Lajović i Štepanek.

Dejvis kup će osvojiti reprezentacija koja prva zabeleži tri pobede.

Drugi teniser sveta Novak Đoković igraće prvi protiv Štepaneka, a posle žreba izjavio je da je važno da Srbija startuje pobedom.

“Uobičajena procedura, finale Djevis kupa privlači više pažnje, zato je ceo događaj lepši, pa i mi osećamo veće uzbuđenje pred početak vikenda. Svi smo uzbuđeni i jedva čekamo da počne. Izvučen sam da igram prvi i važno je da počnemo pobedom. Janko je povređen, dao je sve od sebe da se oporavi, dve nedelje se konsentrisao na oporavak, ali nije uspeo. Moraćemo da se snađemo bez njega”, rekao je Novak.

On je dodao da posle povrede Tipsarevića postoji šansa da igra i u dublu, ali da će se o svemu dogovoriti sa selektorom Obradovićem.

“Ne isključujem mogućnost da igram u dublu, da igram sva tri dana. Imamo izbora, Ika (Bozoljac) je podjednako dobar u singlu i dublu, Duci (Lajović) je skoro osvojio Čelendžer. Dobro se oseća na terenu i dobiće priliku da igra. Mislim da će mu publika pomoći, a možda će i uspeti da napravi iznenađenje. Videćemo kako će se posle prvog dana kretati rezultat, pa ćemo praviti planove", dodao je Đoković.

Dušan Lajović će prvi put u karijeri igrati meč na tri dobijena seta, ali kaže da mu to neće predstavljati veći problem.

"Sigurno da sam uzbuđen, prvi put igram na tri dobijena seta. Spreman sam, trenirao sam naporno i imam prednost što me protivnik ne poznaje. Ziki i Janko će mi pomoći što se tiče taktike.Nisam iskusio mečeve od 3 dobijena seta, ali sam fizički spreman”, rekao je Lajović.

On je trenutno 117. teniser na svetu. Nedavno je osvojio čelendžer u Seulu, a ove sezone osvojio je još jedan trofej – u junu u italijanskoj Kaltaniseti na šljaci, kada je savladao Somdeva Devarmana i Robina Hasea, što mu je i najveći ovogodišnji rezultat. Tokom karijere imao je još nekoliko zapaženih pobeda.

"Najbolji kojeg sam pobedio je Šardi, ali i još neke iz Top 50 poput Istomina i Tursunova. Jedva čekam da zaigram, uzbuđen sam, vredno sam radio za ovu priliku i nadam se da ću možda moći da iznenadim Berdiha. Igrao sam na svetskom kupu u Diseldorfu, a momci će mi pomoći svojim iskustvom i savetima”, rekao je naš teniser.

Slektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović rekao je da izostanak Janka Tipsarevića veliki problem, ali da će ostali igrači to nadomestiti.

“Izuzetno teška odluka, situacija je takva da ne može da igra. Utvrdili smo posle mnogo pregleda. Dali smo šansu Lajoviću, ima veliku priliku, a dobro je što Novak prvi izlazi na teren. U DK je svaki meč neizvestan. Novak je pokazao i protiv Rafaela Nadala da je ovaj na papiru samo prvi igrač sveta. Nadamo se tom poenu, uz pomoć 20 hiljada gledalaca sa tribina", rekao je Obradović.

Srbija ima istorijsku šansu da ponovi uspeh iz 2010. godine, pa se logično nameće pitanje da li će Đoković igrati i u dublu.

"Razmatramo sve opcije iako je Novak umoran jer je igrao mnogo mečeva. Imamo istorijsku šansu i to nas gura napred", dodao je selektor Srbije.

Osim Tipsarevića, u timu neće biti ni Viktora Troickog, kome je ITF zabranio da uopšte uđe u 'Kombank arenu'.

"Žao mi je što Janko i Viktor nisu sa nama, ali moramo da mislimo o meču. Duci je od početka sa nama, podigao je samopouzdanje dobrim igrama na Čelendžerima. Ovo mu je velika šansa, veliki je i pritisak, ali i ogroman motiv", zaključio je Obradović.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DK: Nole i Štepanek ostvaraju finale

Izvor: Mondo, 14.Nov.2013

Žrebom odlučeno da će prvog dana, u petak, u finalu Dejvis kupa prvo rekete ukrstiti Novak Đoković i Radek Štepanek,..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.