Brojke posle Bersija – Novak stigao Mekinroa po broju titula

Izvor: B92, 03.Nov.2019, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brojke posle Bersija – Novak stigao Mekinroa po broju titula

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trijumfom na Mastersu u Parizu izjednačio se po broju osvojenih titula sa nekadašnjim brojem jedan, Džonom Mekinroom.

Novak i Amerikanac su sada na petom mestu o broju osvojenih ATP titula. Imaju po 77 trofeja i ukoliko Novak bude slavio u Londonu biće ispred Mekinroa.

Na čelu liste je i dalje Amerikanac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džimi Konors sa 109 trofeja, iza njega sledi Rodžer Federer sa 103.

Ivan Lendl je karijeru završio sa ukupno 94 trofeja, dok je Rafael Nadal na četvrtom mestu sa 84 trofeja.

Takođe, Đoković je ušao u takozvani "klub 50", tačnije meč sa Šapovalovim bilo mu je 50. finale na turnirima Serije 1.000.

Rafael Nadal je prvi na toj listi sa ukupno 51 finalom, dok Đoković i Federer imaju po 50 finala. Daleko iza njih je Andre Agasi sa 22 finala, Endi Mari ima jedno manje.

Kada je reč o broju Masters titula, Rafael Nadal ima 35, jednu više od Novaka Đokovića, dok je Federer treći sa ukupno 28.

Konačno, kada je reč o ovoj sezoni i turnirima Serije 1.000, zanimljivo je videti kako su raspoređene titule.

Trojica tenisera su osvojili po dva trofeja - Đoković je bio najbolji u Madridu i Parizu, Nadal u Rimu i Montrealu, a Danil Medvedev u Sinsinatiju i Šangaju.

Po jednu masters titulu osvojili su Dominik Tim (Indijan Vels), Rodžer Federer (Majami) i Fabio Fonjini (Monte Karlo).
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Mladi dolaze, a mi se trudimo da odložimo odlazak u penziju"

Izvor: B92, 03.Nov.2019

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je na pretposlednjem turniru sezone, Mastersu u Parizu pokazao da je u dobroj formi...Đoković je po peti put bio najbolji na takmičenju u Bersiju. “Iskupio” se za prošlogodišnji poraz od Karena Hačanova i najavio da će u Londonu biti maksimalno spreman...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.