Borna svestan šta ga čeka: Ako Novak ima dan...

Izvor: Mondo, 13.Okt.2018, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borna svestan šta ga čeka: Ako Novak ima dan...

Srpsko-hrvatski duel, u jutarnjim satima: Đoković ide ka 32. mastersu u karijeri, a potom napada i rekord koji je u rukama Rafaela Nadala. Ćorić se istrošio protiv Federera, ali veruje u sebe...

Borna Ćorić je napravio veliko iznenađenje i nakon najbolje partije na turniru u Šangaju "otkazao" je novi "klasik" između Federera i Đokovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pa će u sutrašnjem finalu (10.30h) pokušati da od svog nastupa u Kini napravi i senzaciju!

Senzaciju iz razloga što srpski teniser igra u fenomenalnoj formi i i dobio je prethodnih 17 mečeva, te od Vimbldona ima skor 26-1...

Neverovatan tenis pokazao je Novak Đoković i protiv Saše Zvereva koji je "lomio rekete" u nemoći protiv srpskog asa, pa je našem teniseru bilo dovoljno samo sat vremena kako bi se još jednom plasirao u finale Šangaja.

Forme novog "broja dva" svetskog tenisa svestan je i Borna Ćorić.

"Protiv Novaka očekujem težak meč pošto je u sjajnoj formi. Moraću da igram na sličnom nivou kao protiv Federera da bih imao šansu... Znate i sami da ako Đoković ima dan - teško ga je pobediti", kazao je posle trijumfa mladi Hrvat i dodao šta je njegov plan:

"Mislim da moram da budem fokusiran od početka do kraja i da se borim za svaku lopticu kao da mi je poslednja".

Foto: Kevin Lee/Getty Images/Guliver

Ćorića je u meču protiv Federera sjajno služio servis - devet puta je pogađao "as", a ukupno je osvojio 40 od 51 poena kada je servirao - pa tako iskusni Švajcarac nije uspeo da dođe do ijedne brejk šanse.

Prvi put posle tri i po godine!

Ipak, sada će sa druge strane mrežice stajati teniser koji je dominantno došao do finala i zanimljivo je da Nole na čitavom turniru nije "ispustio" servis...

I statistika je na Novakovoj strani.

Kao i s većinom tenisera - i s Bornom Ćorićem ima pozitivan međusobni skor. Perfektan.

Protiv mladog Zagrepčanina je igrao dva puta i oba puta ga dobio u dva seta - i to na šljaci. Prvi put na mastersu u Madridu 2016. godine (6:2, 6:4), a onda i nešto teže ove na turniru u Monte Karlu (7:6, 7:5).

Novak ide ka 32. mastersu u karijeri, pa bi osvajanjem četvrtog Šangaja prišao Nadalu na samo jedan zaostatka...
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.