Bodovi se tope, a nemam mogućnost da ih odbranim zbog kancelarije i politike

Izvor: B92, 24.Maj.2022, 09:19

"Bodovi se tope, a nemam mogućnost da ih odbranim zbog kancelarije i politike"

Novak Đoković je ljut na sistem zbog odluke da se svim igračima oduzmu bodovi sa Vimbldona prošle godine, a da ove ne bude moguće da se osvoje novi.

Novak je trijumfovao protiv Jušihita Nišioke, a na konferenciji za medije je osim za strane novinare, pričao i za srpske medije.

Novak se dotakao raznih tema, od poznanstava sa pokojnim Gajom Vojvodićem, pa do uloge asocijacije igrača u rešavanju spora između ATP-a i Vimbldona.

U ponedeljak je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preminuo poznati galerista Gajo Vojvodić, a Novak Đoković i njegova porodica bili su dobrim odnosima sa njim.



"Veliki je čovek i umetnik i porodični prijatelj pogotovo mojih roditelja, dolazio je poslednjih 15 godina na velike turnire širom sveta pružajući mi podršku sa ženom i porodicom. Pogotovo u Rimu gde je živeo dugi niz godina, zaista tužna vest i izjavljujem saučešće porodici",
rekao je Đoković.

Novaka su pitali da li je moguće da dođe do dogovora između Vimbldona i ATP-a.



"Juče sam pričao sa predsednikom ATP i rekao je da i dalje pokušavaju da razgovaraju. Dobro je da je ATP kao asocijacija koja predstavlja igrače, iako imamo i PTPA, pokrenuo to. Suština je da se mi igrači ujedinimo, pogotovo igrači. Nešto mi govori da nije baš svaki igrač podržao ovo, čuo sam da postoji preko 30 igrača možda i više koji su se okupili u 48 sati i koji planiraju nešto u komunakaciji sa ATP. Ima puno igrača kojima se ova odluka nije svidela. Uvek možeš da se 'izvadiš' na strukturu i sistem kako je tih 10 igrača u Savetu izabrano da predstavlja prava i interes igrača, svih igrača stotinu igrača u različitim konkurencijama. Uvek će igrač iz Saveta da se nekako opravda jer će reći: Vi ste me izabrali, nemojte da se žalite što odlučujem kako ja mislim",
kaže Novak.



"To je politika i sistem čiji sam deo bio dugi niz godina, bio sam predsednik Saveta pet, šest godina, deset godina sam bio u različitim periodima sa različitim igračima i tačno znam kako funkcioniše sistem. Meni ovaj sistem nije u korist igrača zato je i osnovan PTPA, trenutno je jedina koja je samo za igrače i igračice. Vremenom će organizacija da jača, iako nas sada niko ne prepoznaje, ne daje nam kredibilitet i ne želi nas u eko sistemu",
dodao je on.

Zatim su ga upitali da li je ovo prilika da se istakne Udruženje teniskih profesionalaca, čiji je Novak jedan od osnivača.



"Nemamo nikakvu ulogu u pregovorima, možemo da izdamo saopštenja kao i za razne velike stvari, ali sa nama ne žele da razgovaraju iako nas ima par stotina na svim nivoima. To je jedan proces koji će da traje što se tiče ove odluke sa jedne strane je podržavam jer podržavam zajedništvo igrača to nikada nismo imali da se svi ujedine. A opet nisu svi. Ovo je individualni sport i uvek ćeš da imaš neke koji će da se izdvajaju, smatram da su mogli da naprave neku sredinu. Mogli su da oduzmu bodove, kao što jesu, ali da za one koji su zaradili bodove prošle godine zamrznu. Ovo je jako nekorektno prema meni, prema svima koji su beležili odlične rezultate prošle godine.
Bodovi se tope, a nemam mogućnost da ih odbranim zbog kancelarije i politike", zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.