B92.net na Novakovom meču  ovacije nadjačale zvižduke FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 24.Maj.2022, 09:55

B92.net na Novakovom meču " ovacije nadjačale zvižduke FOTO/VIDEO

Noćne sesije na Rolan Garosu definitivno su unele novi život, bar kada je u pitanju atmosfera na stadionu.

Drugog dana takmičenja, čast da u večernjem terminu odigra svoj meč, pripala je najboljem na svetu, Novaku Đokoviću.

Srpski teniser je rutinski eliminisao Jošihita Nišioku (6:3, 6:1, 6:0), ali rezultat ne govori dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o samom meču.

Imao je Japanac nekoliko šansi da ozbiljnije ugrozi Novaka, ali i ovako, aktuelnog branioca titule naterao je bar da se preznoji u upali mašine za nastavak turnira.

Sam dočeg za srpskog asa na "Šatrijeu" bio je veličanstven, baš kako i zaslužuje prošlogodišnji šampion, pozdravljen ovacijama.

Nije ni 99. igrač planete bio u podređenom položaju, bar kada su navijači u pitanju. Simpatični Japanac je na momente dobijao prilično glasnu podršku sa tribina – "Jošiiiii", često je moglo da se čuje.

Zanimljiva je bila i grupica navijača smeštena pri vrhu stadiona, odevena skroz u belo, njih pedesetak.

Pre početka duela, sudeći po skandiranju i navijanju, delovalo je da su u pitanju Novakovi simpatizeri, da bi ubrzo, tokom samog meča, i te kako umeli da podrže i Nišioku.

Nije Novak dobijao samo aplauze u ponedeljak uveče. Nakon jednog od svojih prepoznatljivih urlika, kojima proslavlja važne poene, srpski as dobio je i – zvižduke.

"Ne znam zašto mu zvižde. O, Bože. Da li se šalite sa mnom?", rekao je začuđeni, ali i legendarni Džon Mekinro.

No, dobro, nisu potrajali, baš kao što nije ni početni otpor Nišioke, kojeg je Đoković slomio za tačno dva sata igre.

Novak je na kraju bio pozdravljen baš kao i u najavi duela – aplauzom i skandiranjima, čemu je sigurno doprinela činjenica da se publici obratio na francuskom jeziku po završetku meča.

Njima na francuskom, a novinarima u miks zoni na engleskom.

Iako je običaj da se na Grend slemovima poznatiji igrači, odnosno oni o kojima vlada veće interesovanje, obraćaju na konferencijama za medije u salama, sada to nije bio slučaj.

Novak je direktno sa terena sišao u miks zonu, gde ga je dočekalo na desetine novinara iz celog sveta.

"Noćne sesije su još uvek ’mlade’ u Parizu, postoje tek nekoliko godina. Ovo je prvi put da smo imali pun kapacitet, što je zabavno. Lepo je imati pune tribine, imao sam sreće što sam bio postavljen na Centralni teren jer je kiša danas prekinula dosta mečeva. Očigledno je da Centralni teren koji ima krov mnogo pomaže kada znaš da ćeš završiti svoj meč. U noćnim sesijama atmosfera je energičnija, naelektrisanija, publika je uključena. Bilo je ovo dobro iskustvo", rekao je Đoković.

Nakon utisaka o meču, bilo je za očekivati da Đoković dobije "kosku", od strane italijanskog novinara Ubalda Skanagate (poznatiji kao "Not too bad"), u vidu pitanja o sportu ATP-a i Vimbldona.

O čemu je sve pričao, čitajte OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.