Vajda o finalu RG: Novak nije bio u svojoj koži

Izvor: B92, 27.Nov.2020, 10:58

Vajda o finalu RG: Novak nije bio u svojoj koži

Marijan Vajda, trener Novaka Đokovića, oduševljen je što je srpski as ponovo godinu završio na prvom mestu na ATP listi.

Đoković je šesti put završio sezonu na čelnoj pozicijij i izjednačio rekord idola iz dečačkih dana – Pita Samprasa.

O svemu tome je pričao je slovački stručnjak, uz podsećenja i na US open i Rolan Garos.

"Novak je postigao neverovatan učinak, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer je šesta 'svetska jedinica' na kraju godine fantastično dostignuće. Ispunio je cilj koji je postavio na početku sezone. Ima viziju da u budućnosti obori njihov rekord", počeoi je Vajda.

Iza Đokovića je odlična sezone, do pauze zbog pandemije koronavirusa znao je samo za pobede, osvojio je Australijan open.

"Mislim da je Nole postizao uspešne rezultate čak i nakon ponovnog početka sezone. Bio sam pomalo zabrinut kako će biti u formi, vladao je koronavirus. Кada sam došao u trening kamp u Marbelji, bio je fizički veoma dobar. Onda se desila nesrećna eliminacija u Njujorku, a tamo je mogao daleko da ide".

Posle US opena, Novak je digao trofej na Mastersu u Rimu, a u finalu Rolan Garosa izgubio od Rafaela Nadala veoma lako u tri seta.

"U Parizu je bilo hladno i vetrovito i mnogi su govorili da takvi uslovi mogu da odgovaraju Novaku. Rafa je u finalu bio fantastičan, imao je neverovatnu dubinu udaraca. Novak nije bio u svojoj koži. Šteta je što je izgubio treći set", zaključio je.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.