POBEDOM U FINALU PRESKAČE FEDERERA Evo šta sve Novaku donosi trofej na US Openu

Izvor: Press, 10.Sep.2018, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POBEDOM U FINALU PRESKAČE FEDERERA Evo šta sve Novaku donosi trofej na US Openu

Novak Đoković će se ove nedelje (22 sata) boriti za treći trofej na US Openu, a rival u osmom finalu u Njujorku našem asu biće Huan Martin del Potro.
Foto:Blic
Nole je, čini se, tempirao formu za samu završnicu, pa je tako igrao sve bolje kako je turnir odmicao. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << "Štucao" je na startu protiv Martona Fučoviča i Tenisa Sandgrena, ali zato protiv Gaskea, Souze, Milmana i Nišikorija nije imao nikakvih problema.
Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković
Rutinski i prilično ubedljivo se domogao osmog učešća u finalu i pokušaće da dođe do trećeg trofeja na "Flešing Medouzu". Ali, šta sve pobeda u finalu donosi našem asu?
Kao što je već bilo reči, Nole će, ukoliko savlada Del Potra u finalu, od ponedeljka postati treći teniser na planeti, što će mu biti najbolji plasman ove godine, pa će samo ispred njega biti Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Drugo, eventualnom pobednom nad argentinskim asom Novak bi došao do 14. grend slem titule, po čemu bi se izjednačio sa legendarnim Pitom Samprasom na trećem mestu. Ispred Đokovića bi se tako samo našli ponovo Nadal (17) i Federer (20).

I na kraju, nije nimalo zanemarljiv ni finansijski momenat osvajanja US Opena, pošto bi Nole trijumfom inkasirao čak 3,8 miliona dolara. Ukoliko zaista pobedi Del Potra, to bi ga vratilo na prvo mesto tenisera koji su najviše zaradili samo od nagrada na turnirima i tako bi sa vrha svrgnuo Rodžera Federera.
Foto: Tannen Maury / EPA;
Rodžer Federer i Novak Đoković
Naime, Švajcarac je pre US Opena ukupno od nagrada zaradio 117.507.821 dolara, dok mu je od ovosezonskog nastupa u Njujorku pripalo još 266.000 američkih novčanica. Sa druge strane, Nole na bankovnom računu od učešća na turnirima ima 115.310.890 dolara i sa dodatnih 3,8 miliona izbio bi na prvo mesto i postao bi nedodirljiv.
Da li će zaista i nadmašiti Federera već na US Openu, ostaje da se vidi ove nedelje (22 sata), kada je na programu finale US Opena između Novaka Đokovića i Huana Martina del Potra.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.