Nole, Nole vs Ole, ole, ole

Izvor: Vesti-online.com, 09.Sep.2018, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nole, Nole" vs "Ole, ole, ole"

U 22 časa, na stadionu "Artur Eš", glavnom poprištu njujorškog turnira za grend slem, u finalu se sastaju naš as Novak Đoković i Argentinac Huan Martin del Potro.

Čija će teniska strela da prođe kroz prsten pa da raspoluti Veliku jabuku?

Đoković je onaj stari, onaj koji nam puni srca radošću, ali se i njegov protivnik blistavo vratio na najveću scenu. Obojica su u najbližoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prošlosti imali svoje muke. Svako je svoje i prebrodio i neposredni gledaoci na najvećem teniskom objektu na svetu posmatraće duel verovatno dva igrača koji su u najboljoj formi od svih.

Đoković u međusobnim mečevima vodi sa 14:4. Pripala su mu i tri poslednja okršaja, sva tri u prvoj polovini prošle godine dok je još mogao da se bori sa svojim nemirima. Posle Vimbldona je doneo odluku da uzme dužu pauzu. Sam je pao, sam se podigao i evo ga u drugom uzastopnom finalu na najvećim turnirima belog sporta. Na vimbldonski tron se vratio posle tri godine, a toliko je bez njega i presto u Njujorku.

Šta onda da kaže Del potro? Jedinu titulu je uzeo baš u Njujorku, ali još 2009, kada je zadivio teniski svet trijumfom protiv velikog Federera. To mu je do sada bilo i jedino finale grend slema.

Kada se gledaju samo okršaji na najznačajnijim takmičenjima, Đoković vodi s 4:0, a pripala su mu i oba duela na Ju-Es oepnu (2007, 2012) i to oba puta s maksimalnih 3:0. U finalu su se sastali samo na mastersu u Šangaju 2013. I taj duel je dobio naš as.

Po statistici međusobnih duela Đoković je potpuni favorit, ali ako neko zna kako se igra protiv najvećih, zna Del Potro. Nikada nije bio prvi na svetskoj listi, a niko češće nije pobeđivao prvoplasirane koliko je on to puta činio.

Sada je treći, iza vodećeg dvojca Nadal-Federer, a naš as je šesti. Ukoliko Novak trijumfuje, doći će na Del Potrovo mesto i potisnuće rivala na četvrto. Ako bude drukčije, Argentinac ostaje tu gde je, a Đoković se pomiče za dva.

Očekujemo finala s mnogo uzbuđenja. Pobediće onaj kome se više bude skandiralo s tribina. Nadamo se da će se češće puta čuti "Nole, Nole" nego "Ole, ole, ole (Delpo)".
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"Nole, Nole" vs "Ole, ole, ole" (UŽIVO)

Izvor: Vesti-online.com, 09.Sep.2018

Na stadionu "Artur Eš", glavnom poprištu njujorškog turnira za grend slem, u finalu se sastaju naš as Novak Đoković i Argentinac Huan Martin del Potro...Finale je neznatno pomereno zbog meča za trofej u igri ženskih parova. Australijanka Barti i Amerikanka Vandevej su savladale Mađaricu Baboš...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.