Korda: Agasi je zaslužan za moj uspon

Izvor: B92, 22.Jan.2023, 00:42

Korda: Agasi je zaslužan za moj uspon

Sebastijan Korda igra odlično ove sezone.

Osim što je nedavno igrao finale turnira u Adelejdu, gde je u tri seta izgubio od Novaka Đokovića, pobeđuje i na Australijan openu.

U trećem kolu je eliminisao jednog od favorita turnira, Rusa Danila Medvedeva, dvostrukog uzastopnog finalistu u Melburnu.

"Mislim da mi je to bio jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao u karijeri. Držao sam se plana, igrao hrabro. Nije bilo bitnio šta se deševa, stalno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam napadao", rekao je Korda.

Prošle godine u Melburnu je izgubio u trećem kolu, tada je igrao prvi put u glavnom žrebu, sada je već u osmini finala.

Već nekoliko godina mentor mu je bivši broj jedan, Amerikanac Andre Agasi, koji mu je poslao SMS čestitku posle pobede nad Medvedevim.

"On je bio jedan od najzaslužnijih za moj uspon. I generalno, ne samo kao teniser, već kao čovek. Provodimo dosta vremena zajedno. On ima poseban uticaj na mene", priznao je Korda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.