DK, finale: 1-1 posle prvog dana

Izvor: B92, 15.Nov.2013, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DK, finale: 1-1 posle prvog dana

Dušan Lajović i Tomaš Berdih igraju u ovim trenucima drugi meč finala Dejvis kupa između Srbije i Češke. Rez: 6:3, 6:4, 1:0.

Novak Đoković pobedio je u prvom meču Radeka Štepaneka sa 7:5, 6:1, 6:4 i doneo Srbiji vođstvo na startu finalnog duela Dejvis kupa između Srbije i Češke.

Đoković je prema očekivanjima slomio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Štepaneka posle tri seta, iako je Čeh igrao svoj najbolji tenis u 2013. u prvom i trećem setu.

U subotu je na programu meč dublova, a u nedelju se igraju preostala dva singla. Do pobede i titule doći će tim koji prvi ostvari tri pobede. Naš tim je u finalu prilično oslabljen. Osim suspendovanog Viktora Troickog, nema ni povređenog Janka Tipsarevića.

Tok meča:

Berdih je u duel sa Lajovićem ušao kao ogroman favorit, ali srpski teniser je počeo prilično dobro najvažniji duel u dosadašnjoj karijeri. Dobio je prva dva servis gema i pokazao rivalu da se neće predati bez velike borbe.

Mladi srpski teniser ighrao je fantastično sve do sedmofg gema kada je na servis Berdiha imao 0:30. Od tog trenutka češki teniser je znatno podigrao nivo igre, ušao je u ozbiljnu seriju i dobivši tri vezana gema osigurao je prvi set - 6:3.

Drugi set Lajović je takođe dobro počeo, ali je kao i u prvom pao nakon propuštene prilike. Ponovo je stigao do 0:30 na servis Berdiha, ali je Čeh ponovo dobio četiri vezana poena, a zatim i iskoristivši drugu šansu napravio brejk za 3:2.

Tu je praktično bio i kraj drugog seta. Srpski teniser dobio je preostale servis gemove, ali nije uspeo ozbiljnije da ugrozi servis Čeha, pa je Berdih posle sat i 13 minuta poveo sa 2-0 (6:4).

Đoković u tri seta za 1-0

Novak je, kao što se i očekivalo, krenuo sa mnogo samopouzdanja nakon sjajnih izdanja proteklih meseci. Dobio je prva tri servis gema izgubivši samo jedan poen. Na drugoj strani, Čeh je izgubio četiri poena u uvodna dva servis gema, ali je ipak uspeo da ih dobije.

Ipak, u šestom gemu Novak je stigao do prvih šansi za brejk. Imao je tri vezane dobivši sedam poena u nizu, a nakon što je Čeh uspeo da dobrim servisom neutrališe prvu, kod druge je izbacio slajs u aut i Đoković je stekao prvo osetno vođstvo - 4:2.

Potpuno neočekivano, već u narednom gemu Štepanek je odigrao nekoliko odličnih poena i stigao je do 15:40 i dve brejk šanse. U oba slučaja Đoković je servis vinerima stigao do poena, ali je nakon toga lagan volej izbacio u aut i prepustio još jednu šansu Čehu. Ipak, ponovo je nakon dugog poena Novak uspeo da se održi u gemu i na kraju je ipak potvrdio brejk za 5:2.

Štepanek je nakon šestog gema u kojem je izgubio servis zaigrao znatno bolje. Nakon propuštenih šansi u sedmom gemu, dobio je svoj servis gem bez izgubljenog poena, a zatim se u devetom izborio za još tri vezane brejk lopte. Ovofga puta Đoković nije uspeo da se izvuče i Štepanek je vratio brejk za 5:4.

Serija Štepaneka koji je dobio osam od devet odgranih poena razbudila je Đokovića koji je u desetom gemu propustio novu priliku da reši set u svoju korist i to ne svojom krivicu. Imao je Đoković 0:30 i drugi servis Čeha, ali je publika u areni zasmetala Štepaneku pa mu je sudija Enrik Molina dodelio prvi servis. Štepanek je to iskoristio, dobio je četiri vezana poena i izjednačio na 5:5.

Ipak, u finišu seta Novak je podigao kocentraciju na maksimalan nivo. Dobio je 11. gem bez većih problema, a zatim je napravivši novi brejk okončao i set u svoju korist - 7:5.

Iako se očekivalo možda da Štepanek popusti malo nakon neizvesnog prvog seta koji je izgubio, to se nije dogodilo. Nastavio je Čah da igra bez dileme svoj najbolji tenis u 2013. godini i u trećem gemu došao je do još tri šanse za brejk. Novak je ponovo uspeo da se izvuče iz teške situacije i povede sa 2:1.

Već u narednom gemu Đoković je kaznio Štepaneka za propuštene šanse. Izborio se za tri vezane brejk lopte i već prvu iskoristio - 3:1.

Đoković je tek brejkom u drugom setu donekle slomio otpor rivala koji je počeo sve više da greši i najosnovnije udarce, pa je Đoković lako došao do još jednog brejka i praktično drugog seta (5:1). To je ulinio već u narednom gemu i posle sat i 28 minuta došao je na set od pobede - 6:1.

Nakon što je dobio prva dva seta u trećem nije bilo dileme, iako je Štepanek ponovo podigao nivo svoje igre. Do devetog gema igralo se bez brejk lopte, a onda je Đoković u najboljem trenutku podigrao svoj nivo, napravio je brejk, a zatim ga potvrdio za 6:4 i 1-0 u pobedama.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DK, finale: 1-1 posle prvog dana

Izvor: B92, 15.Nov.2013

Posle prvog dana finalnog duela Dejvis kupa između Srbije i Češke u Kombank areni rezultat je izjednačen - 1:1...Vođstvo Srbiji doneo je Novak Đoković koji je u prvom meču savladao Radeka Štepaneka sa 7:5, 6:1, 6:4...Izjednačio je u drugom duelu Tomaš Berdih koji je takođe posle tri seta...

Nastavak na B92...

Predsednik Nikolić bodri tenisere

Izvor: Dzungla.org, 15.Nov.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uživo u Beogradskoj areni bodri srpske tenisere u finalu Dejvis kupa protiv selekcije Češke.U toku je prvi duel između Novaka Đokovića i Radeka Štepaneka, a potom će na teren izaći Dušan Lajović i Tomaš Berdih.Dejvis kup će osvojiti reprezentacija...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.