Zverev pobedio Nadala, Novaku olakšan povratak na vrh ATP liste

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2019, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zverev pobedio Nadala, Novaku olakšan povratak na vrh ATP liste

Nemački teniser Aleksandar Zverev pobedio je Španca Rafaela Nadala u prvom kolu završnog mastersa u Londonu u dva seta, sa 6:2, 6:4 i tako Novaku Đokoviću olakšao povratak na prvo mesto ATP liste.

Nakon ovakvog ishoda, srpski teniser više ne zavisi od rezultata koje će u Parizu ostvariti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nadal, već isključivo od svog učinka.

Sada je jasno da će Đoković završiti godinu kao prvi igrač sveta ukoliko osvoji turnir, a ako Nadal izgubi još jedan meč bio bi mu dovoljan i plasman u finale, pod uslovom da dobije sva tri meča u grupi.

Zverev je savršeno počeo odbranu titule na završnom mastersu i potpuno je nadigrao Nadala. Zahvaljujući fantastičnom servisu nije mu dozvolio nijednu brejk šansu u meču, a ukupno je osvojio 19 poena više.

U prvom setu Zverev je stekao prednost brejkom u petom setu, da bi u sedmom i drugi put oduzeo servis Nadalu i poveo.

Već na startu drugog seta nemački teniser je napravio još jedan brejk i tu prednost uspeo je da sačuva do kraja.

Sutra su na programu mečevi drugog kola u grupi "Bjern Borg". Od 15 sati će igrati Rodžer Federer i Mateo Beretini, a od 21 Đoković i Dominik Tim.

Cicipas bolji od Medvedeva

Grčki teniser Stefanos Cicipas pobedio je danas Rusa Danila Medvedeva 7:6 (7:5), 6:4. Grk je na taj način prekinuo seriju od pet uzastopnih poraza od Medvedeva na ATP turu.

Đoković i Tim juče su bili bolji od Beretinija i Federera, pa će njihov duel skoro izvesno doneti odluku o prvom polufinalisti.

Završni Masters u Londonu igra se za nagradni fond od devet miliona dolara.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje takmičenje u grupi "Andre Agasi", derbi igraju Nadal i Zverev

Izvor: RTS, 11.Nov.2019

Ponedeljak je u Londonu rezervisan za mečeve grupe "Andre Agasi" na Završnom mastersu sezone. Prvo će na teren Danil Medvedev i Stefanos Cicipas (15.00, RTS 1), dok će u večernjem terminu snage odmeriti Rafael Nadal i Aleksander Zverev (21.00, RTS 2). ...

Nastavak na RTS...

Đoković i Tim saznali termin bitke za polufinale Londona

Izvor: B92, 11.Nov.2019

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u drugom kolu Završnog mastersa u Londonu igraće protiv Austrijanca Dominika Tima u utorak od 21 sat...Prethodno, od 15 sati u grupi "Bjorn Borg" sastaće se Švajcarac Rodžer Federer i Italijan Mateo Beretini...Đoković i Tim su u nedelju bili bolji od Beretinija...

Nastavak na B92...

Zverev igrao u transu i "srušio" Nadala!

Izvor: B92, 11.Nov.2019

Nemački teniser Aleksandar Zverev savladao je Rafaela Nadala sa 2:0 (6:2, 6:4) u prvom kolu grupe "Andre Agasi" na Završnom Mastersu u Londonu...Zverev je odigrao fenomenalan meč, možda i najbolji u sezoni i za sat i 25 minuta igre nadigrao "Bika sa Majorke"...Podatak da Nadal nije imao nijednu brejk...

Nastavak na B92...

PRILIKA ZA REVANŠ: Zna se tačno kada će Đoković igrati sa Timom (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Nov.2019, 01:12

U prvom meču bio bolji od Beretinija...Novak Đoković se na Završnom mastersu u Londonu takmiči u grupi "Bjern Borg". U prvom duelu pobedio je Matea Beretinija, a u utorak ga očekuje meč sa Dominikom Timom (kako je pobedio Federera pročitajte OVDE). Ovaj okršaj je zakazan za 21.00, dok će Federer...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.