U INAT DUŠMANIMA: Srbin Novak Đoković postao najbolji teniser svih vremena! Poslao Federera u prošlost

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2021, 08:29

U INAT DUŠMANIMA: Srbin Novak Đoković postao najbolji teniser svih vremena! Poslao Federera u prošlost

Prestigao Švajcarca po broju nedelja na čelu ATP liste.

Svanuo je konačno i taj dan - Novak Đoković je od 8. marta 2021. godine najuspešniji svetski teniser svih vremena. Najbolji srpski sportista ikada započeo je 311. sedmicu na čelu ATP liste i tako poslao u prošlost rekord Rodžera Federera po dužini vladavine.

Gren slem trofeji

Australijan open >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 9

Rolan Garos 1

Vimbldon - 5

US open - 3

Đoković na vrhu ima 12.030 bodova, prvi pratilac Rafael Nadal 9.850, a Danil Medvedev na trećoj poziciji 9.735 bodova. Brojku od 9.000 poena je prešao i četvrtoplasirani Dominik Tim (9.125).

Prvi čovek “belog sporta” je do danas osvojio 82 titule na ATP turu, zabeleživši 943 pobede i 192 poraza (83 odsto). Rezultate za ponos, pogotovo poslednjih godina, ostvarivao je u borbi "sam protiv svih". Često je neopravdano bio na udaru medija na Zapadu koji nikako nisu mogli da prežale što mladi čovek iz Srbije pomera granice i uvek sa ponosom ističe gde su mu koreni.

Prvi pehar na ATP turu je podigao u holandskom Amersfortu 2006. godine, a poslednji nedavno na Australijan openu. Ima 18 gren slem trofeja, a na turnirima “velike četvorke” je slavio 303 puta, poražen je samo 45 puta. Najbolje sezone u karijeri je odigrao 2011. i 2015. godine, kada je osvojio 10, odnosno 11 titula, a u svakoj od njih po tri gren slema (za “zlatni slem” oba puta nedostajao Rolan Garos).

Sjajna rezultate Đoković je postizao i na turnirima Masters serije na kojima je sakupio 36 trofeja, po čemu je rekorder, a jedini je koji je uspeo da slavi na svim turnirima na kojima se osvaja 1.000 poena za ATP listu.

Osvajač je Dejvis kupa sa reprezentacijom Srbije 2010. godine, kao I ATP kupa deceniju kasnije.

Ostalo je samo da stigne Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju gren slem trofeja. Španac i Švajcarac imaju 20 najvrednijih titula, a Đoković 18.

Another record broken. Congratulations to @DjokerNole for believing in himself and proving the critics wrong. There is one name at the top, and that is Novak Djoković👏🏼🇷🇸👏🏼❤️🎉🎾 https://t.co/n1a3zNSetG

— Professor Vera Ignjatović PhD EMBA OLY (@IgnitingScience) March 7, 2021

Ako ga zaobiđu povrede, Đoković ima istorijsku priliku da obori još mnoge rekorde što mu od srca želimo. Kada je Novak na terenu, samo je nebo granica...
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

POŠTO JE ĐOKOVIĆ POSTAO NAJBOLJI SVIH VREMENA: Federer pao na ATP listi, novi udarac za Švajcarca

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2021

Nije lako Švajcarcu posle novih vesti...Divan dan za Novaka Đokovića koji je postao rekorder po broju provedenih nedelja na čelu ATP liste, a sumorno jutro za Rodžera Federera...Zvezda je sve karte bacila na ABA ligu, a da bi u plej-of ušla s prvog mesta mora da pobeđuje – večeras (21.00) gostuje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.