Sonego šokirao Đokovića; Novak: Tužan dan, nije mi se igralo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2020, 15:24

Sonego šokirao Đokovića; Novak: Tužan dan, nije mi se igralo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale turnira iz serije 500 u Beču, pošto je danas u četvrtfinalu neočekivano izgubio od Italijana Lorenca Sonega u sva seta, sa 6:2, 6:1.

Ne pamti se kada je Đoković odigrao ovako loš meč, a zbog čega ga danas praktično nije bilo na terenu verovatno će sam objasniti.

Statistika današnjeg meča nikada nije viđena u Đokovićevim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mečevima, a malo je verovatno da će ikada biti ponovljena. Prvi igrač sveta je u 15 odigranih gemova imao samo sedam direktno osvojenih poena, a čak 25 neiznuđenih grešaka.

Pored toga, nije iskoristio nijednu od šest brejk šansi, a spasio je samo jednu od šest, koliko ih je imao Sonego, 42. igrač sveta.

Sve to, međutim, nema svrhe ni komentarisati, jer Novak danas jednostavno nije igrao, već je samo proveo na terenu 70 minuta.

Sonego je pobedom kompletirao dan iznenađenja na turniru u Beču, jer su prethodno poraženi branilac titule i drugi nosilac Dominik Tim, kao i četvrti nosilac Danil Medvedev.

Medvedeva je sa 2:0 savladao Kevin Anderson, a istim rezultatom je Andrej Rubljov pobedio Tima.

Đoković: Tužan dan, nije mi se igralo

Najbolji svetski teniser Novak Đoković, nakon poraza u četvrtfinalu turnira u Beču, izjavio je da mu se nije igralo i da je to bilo najzaslužnije za poraz od Lorenca Sonega.

Srpski teniser je nakon poraza, konferenciju za medije započeo izjavom vezanu zasmrt mitropolita Amfilohija, rekavši da je u pitanju tužan dan za pravoslavlje.

"Ovo je jako tužan dan. Poštovani Amfilohije bio je veliki borac za pravoslavlje i neko ko je služio kao zvezda vodilja za srpski pravoslavni narod i Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Imao sam čast i radost da ga upoznam, provedem neko vreme blizu njega i osetim njegovu predivnu energiju. Iako fizički više nije živ, siguran sam da će njegov duh biti prisutan dugi niz godina", izjavio je Novak nakon meča.

Najbolji svetski teniser izjavio je da je smrt Amfilohija uticala na njega, ali da je glavni razlog poraza želja za igrom.

"Da budem iskren, nije mi se igralo. Tužna vest jeste uticala, ali nije u tolikoj meri da zbog toga baš i ne mogu da igram. Generalno mi se jednostavno nije igralo. Odradio sam ono što sam hteo da odradim i zbog čega sam došao. Bio je ovo jako čudan dan", dodao je srpski teniser.

Novak je ispunio primarni cilj u Beču, matematički je osigurao prvo mesto na ATP listi do kraja godine.

"Nastavljam dalje, okrećem novu stranicu. Sada ću malo biti sa porodicom, vraćam se u Srbiju i radujem se tome. Potom ću se dobro spremiti za London i pokušaću tamo da završim snažno i na najbolji mogući način", zaključio je Novak.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.