Saradnja Vlade Srbije i Fondacije Novak Đoković

Izvor: RTS, 09.Jun.2020, 14:37

Saradnja Vlade Srbije i Fondacije "Novak Đoković"

Saradnja sa Vladom, odnosno Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prevashodno se odnosi na oblast proširenja kapaciteta predškolskih ustanova, renoviranjem i opremanjem novih prostorija za sprovođenje predškolskih programa, kao i realizaciju različitih edukativnih programa za decu i roditelje.
Nacionalna direktorka Maja Kremić kazala je da Fondacija Novak Đoković prethodnih deset >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godina intezivno radi na unapređenju uslova za predškolsko obrazovanje dece.
"Iza nas su, ne samo rezultati i hiljade dece kojima smo promenili uslove u vrtićima, već pre svega znanje kako efikasno da privedemo nameni postojeće objekte u lokalnim samoupravama", kaže Kremićeva.
Sa druge strane, ističe, u svakoj predškolskoj ustanovi radili su obuke sa vaspitačima, uključili i roditelje jer veruju "da zdravi razvoj dece mogu da postignu samo sinergijom svih onih koji u njemu učestvuju."
"Zahvaljujemo se Vladi Srbije što nas je prepoznala kao partnere, jer sistemski možemo napraviti još značajnije pomake ka kvalitetnim uslovima za dečije odrastanje i obrazovanje. Kao najvažniji cilj ovog partnerstva postavili smo renoviranje i opremanje prostorija u najugroženijim delovima Srbije kako bismo promenili statistiku po kojoj gotovo 50 procenata dece ne ide u vrtiće," izjavila je Kremićeva.
Projekat inkluzivnog predškolskog obrazovanja i vaspitanja sprovode Vlada i Međunarodna banka za obnovu i razvoj.
 
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novak i Vlada Srbije: Unapređenje predškolskog obrazovanja i vaspitanja

Izvor: DobreVesti.rs, 10.Jun.2020, 10:50

Vlada Republike Srbije i Novak Đoković Fondacija dogovorile su da partnerski sarađuju u oblasti unapređenja sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Republici Srbiji u realizaciji Projekta inkluzivnog predškolskog obrazovanja i vaspitanja.. .  . Saradnja sa Vladom Republike Srbije, odnosno...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.