SA NJIM NISAM BLIZAK, ALI IMAMO KOREKTAN ODNOS Vučić otvorio dušu o Novaku Đokoviću

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2022, 23:49

"SA NJIM NISAM BLIZAK, ALI IMAMO KOREKTAN ODNOS" Vučić otvorio dušu o Novaku Đokoviću

Vučić o susretu sa najboljim srpskim teniserom

Predsednik Vučić večeras u emisiji priča o svim aktuelnim temama. On govori o brojnim gorućim temama za našu zemlju. Dotakao se stanja u srpskoj ekonomiji, investicijama, govori o novčanoj pomoći mladima, smrti bivše žene Ksenije Vučić, ali se dotakao i susreta sa najboljim svetskim teniserom Novakom Đokovićem i situacije kroz koju je naš najbolji teniser prošao:

- Država je bila dužna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prema Novaku. On je simbol naše zemlje. Đoković je govorio o tenisu, nikada o politici. Nije on govorio da će me podržati na izborima. Sramotno je da o njemu govore i da ga napadaju. Ja sa njim nisam blizak, ali imamo korektan odnos - rekao je predsednik. Podsetimo, srpski teniser Novak Đoković deportovan je 16. januara iz Australije nakon što je sud odbio njegovu žalbu na ukidanje vize.

Najviši državni zvaničnici Srbije osudili su odluku suda. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je odluka "politička" i da predstavlja "lov na veštice", dok je premijerka Srbije Ana Brnabić nazvala "skandaloznom".

Odlukom australijskog ministra, Đokoviću je viza ukinuta po drugi put. To su prethodno učinile australijske granične vlasti, ubrzo pošto je teniser 5. januara sleteo u Melburn, navodeći da nije pružio odgovarajuće dokaze da bi dobio medicinsko izuzeće.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.