Rafa i Novak su iznad svih, ne vidim ko može da ih pobedi u pet setova

Izvor: B92, 22.Maj.2019, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rafa i Novak su iznad svih, ne vidim ko može da ih pobedi u pet setova"

Bivša finalistkinja Rolan Garosa Končita Martines smatra da su najbolji svetski teniseri Rafael Nadal i Novak Đoković veliki favoriti na Rolan Garosu.

Martinesova, koja je trenutno i trener Čehinje Karoline Pliškove, u Parizu će biti stručni komentator "Eurosporta" uz Aleksa Koreču, Matsa Vilandera i Borisa Bekera.

Martines je mišljenja da je ženski turnir potpuno otvoren >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da tu može biti iznenađenja, dok je kod tenisera kaže, jasnija slika u pogledu favorita.

"Ne usuđujem se da kažem ko bi mogao Rafu da pobedi u pet setova osim Đokovića. Ima zaista mnogo dobrih igrača što smo videli i ove sezone, ali i onih mlađih, poput Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima. Međutim, na Gren slemu, igra se u pet setova, u pitanju je šljaka, biće zaista komplikovano napraviti iznenađenje", smatra Končita.

Martines, koja je nekada bila druga na svetu, smatra da ima još igrača koji mogu da ostvare dobar rezultat.

"Aleksander Zverev je imao dosta problema da dođe do svoje najbolje igre. Tim je bio dobar na nekim turnirima. Pojedini mladi igrači pritiskaju ove iz vrha, ali teško da mogu da dobiju meč u pet setova. Nadal i Đoković su za nivo iznad ostalih. Naravno, i Federer, ali s obzirom na njegove godine, sve mu je teže da se oporavi posle mečeva. Rodžer može da dogura daleko, ali da dobije sedam mečeva za dve nedelje... Pre bih se kladila na Rafu ili Novaka", dodala je bivša španska teniserka.

Za Nadala je trijumf na Mastersu u Rimu bio posebno važan i sa tim je saglasna i Martines.

"Postepeno je napredovao, dugo je čekao na titulu. U Rimu je igrao silovito. Problem je što od njega uvek zahtevamo da osvaja titule, ali on ima veliko poverenje u sebe. Srela sam ga u teretani u Rimu i rekla sam mu, 'dopada mi se tvoja oprema'. Rekao mi je, ' i meni, mada još nisam osvojio turnir'. Rekao mi je i da u Parizu neće igrati u istoj opremi", otkrila je Martines.

Kod teniserki, stvar je daleko komplikovanija. Među favoritima je i Karolina Pliškova, koju trenira.

"To je realnost, kod devojaka je turnir potpuno otvoren. Mnogo ih je koje mogu da odigraju dobro, imali smo sedam različitih pobednica većih turnira. Ono što je potrebno imati je stabilnost na turnirima, trudim se da to objasnim Karolini. Teško je kladiti se na bilo koju od igračica, ali ako Karolina nastavi da igra kao u Rimu, mogla bi da trijumfuje", zaključila je osvajačica 33 WTA titule u singlu.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.