Polufinale iz snova

Izvor: B92, 30.Jul.2021, 08:52

Polufinale iz snova

Novak Đoković maršira kroz olimpijsko takmičenje.

S tim nadmoćnim svetskim brojem jedan, sada će se susresti velika nemačka nada za osvajanje medalje, Aleksandar Zverev, pišu nemački mediji.

"Kad posmatrate Novaka Đokovića u Tokiju, na teniskom terenu i pored njega, mogli biste da steknete utisak da Srbin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uopšte ne oseća pritisak zbog Zlatnog slema koji mu je nadohvat ruke“, piše Jurosport u svom internet izdanju za nemačko govorno područje.

"Na impresivan način, do sada bez izgubljenog seta, Đoković maršira kroz olimpijsko takmičenje, a sa tim nadmoćnim svetskim brojem jedan, sada će se susresti velika nemačka nada za osvajanje medalje, Aleksandar Zverev“.

"Novak je trenutno najbolji protivnik kojeg možete imati u tenisu. U vrhunskoj je formi i već je osvojio tri grend slema ove godine“, izjavio je Zverev u intervjuu za Jurosport.

U najavi polufinalnog meča u Tokiju ocenjuje se da je "Đoković očigledno favorit u borbi za plasman u finale" i podseća da je 34-godišnjak bez poraza u 22 meča, a da ove sezone beleži 38 pobeda i samo tri poraza.

Ipak, kako ocenjuje Jurosport, 24-godišnji Zverev nije bez šansi protiv Đokovića: u vrhunskoj je formi, a opasnost za Đokovića posebno mogu da predstavljaju njegovi munjeviti servisi.

Srbin je toga svestan i u izjavi za Jurosport kaže:

"Zverev je jedan od najboljih igrača na svetu, definitivno jedan od najboljih servera. Ako mu to krene, može da pobedi bilo kog igrača na svetu. Pobedio je i mene, i na tvrdoj podlozi i na šljaci"

Zverev nije bez šansi protiv Đokovića, ocenjuju nemački mediji.

"Polufinale iz snova“, tako meč Đoković-Zverev najavljuje Bild. Najtiražniji nemački tabloid u svom internet izdanju prenosi i izjavu nemačkog tenisera:

"Drago mi je što sam u polufinalu. Od sada se radi o medaljama i znam da u petak imam najtežeg protivnika u tenisu“, rekao je Zverev.

"Da bih uopšte imao priliku, moram da igram svoj najbolji tenis".



"Aleksandar Zverev, jak kao medved grabi ka medalji – obračun sa Đokovićem.“
Tako nakon ubedljive pobede nemačkog tenisera u četvrtfinalu protiv Francuza Žeremija Šardija (6:4, 6:1) piše Frankfurter rundšau.

"Uz do sada prikazana dostignuća, može mu se verovati da će osvojiti medalju, možda i zlatnu, ali za to su mu potrebna još dva briljantna nastupa“, ocenjuje nemački list.

Ako Zverev bude pobedio Đokovića obezbediće Nemačkoj medalju na Olimpijskim igrama u muškoj konkurenciji, prvu posle 21 godine, podseća specijalizovani sportski internet-portal Kiker.

Ali da bi to ostvario, Zverev mora da savlada "dominantnog igrača u dosadašnjem delu teniske sezone", piše Kiker i podseća da je poslednju medalju za Nemačku u tenisu u muškoj konkurenciji osvojio 2000. godine Tomi Has, i to srebrnu. Zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama u pojedinačnoj konkurenciji do sada se nije okitio nijedan nemački teniser.

Ali u igri je, piše nemački portal, "još jedno, veoma posebno poglavlje teniske istorije: svetski broj jedan, dominantni igrač ove sezone, mogao bi da bude prvi posle Štefi Graf koji je osvojio Zlatni slem, odnosno sva četiri grend slem turnira i zlato na Olimpijadi.

"Pobedom nad Đokovićem, Zverev ne samo da može da zasluži olimpijske počasti, već i da sačuva taj jedinstven status nemačke sportske ikone Graf", piše Kiker.

Internet-portal Sport1 prenosi inače i izjavu Đokovića kojom se on uključio u debatu o mentalnim problemima sa kojima se suočavaju učesnice Olimpijskih igara Naomi Osaka i Simon Bajls. Na pitanje da li je pritisak na njega u Tokiju preveliki, Đoković je odgovorio:

"Pritisak je privilegija, prijatelju. Nema profesionalnog sporta bez pritiska“.

Osaka se zbog prevelikog pritiska povukla sa Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu i uzela pauzu, a gimnastičarka Bajls prekinula je takmičenje na Olimpijadi u Tokiju.

"Ako želite da dođete do vrha, savetujemo vam da brzo naučite kako da se nosite sa pritiskom – i na terenu i van njega", rekao je Đoković, a prenosi Sport1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.