Novak o mentalnom sklopu i očekivanjima na šljaci

Izvor: B92, 18.Apr.2019, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak o mentalnom sklopu i očekivanjima na šljaci

Najbolji teniser sveta Novak Đoković govorio je o utiscima posle pobede u osmini finala Mastersa u Monte Karlu.

Đoković je pobedio Amerikanca Tejlora Frica sa 2-0 u setovima i plasirao se u četvrtfinale turnira.

On je rekao da je odigrao dosta dobro, ali da meč nije bio na najvišem nivou.

"Probio sam otpor i posle toga krenuo da igram dosta slobodnije. Odigrao sam dosta dobro. Nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo mnogo dugačkih razmena, bilo je dosta neiznuđenih grešaka, sa njegove strane takođe, ali u danu kao što je ovaj pokušavate samo da se držite i donesete dobre taktičke odluke kako biste pobedili", izjavio je Đoković posle meča.

Novak je rekao da je šljaka podloga na kojoj "očekujete neočekivano".

"Veoma (je nezgodno), ali zbog toga trenirate, to je šljaka... To je veoma nepredvidiva podloga i ništa ne možete očekivati. Jedino možete da očekujete neočekivano, na neki način, i to je mentalni sklop koji imate. Što više igrate, to se osećate konfornije", dodao je Novak.

Najbolji teniser sveta se u četvrtfinalu Monte Karla sastaje sa Rusom Danilom Medvedevim, protiv kojeg ima tri pobede u isto toliko duela do sada.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.