Izvor: MozzartSport.com, 21.Sep.2021, 10:51

Novak neće tako lako predati tron: Đoković na listi učesnika na Indijan Velsu

Računa se da će najbolji teniser sveta igrati na mastersu

Izgleda da je Novak Đoković rešio da se bori za prvo mesto na ATP listi do kraja godine, da pored još jednog teniskog rekorda ukleše svoje ime.

Posle bolnog poraza od Danila Medvedeva u finalu US opena najbolji teniser sveta je u afektu pred novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rekao da ne zna gde će igrati posle toga niti da li će uopšte igrati do kraja godine. Međutim, izgleda da je to bilo samo to – trenutna reakcija na poraz i ništa više.

Jer, prema zvaničnom spisku učesnika za masters u Indijan Velsu, koji će se igrati od 7. do 17. oktobra, nalazi se i Novakovo ime. Tu je ceo teniski vrh, gledajući nepovređene igrače, pa su pored Đokovića i Medvedev, Zverev, Beretini, Cicipas...

Turnir u Indijan Velsu je jedan od poslednjih velikih do kraja sezone, ostali su posle njega masters u Parizu i završni masters, pa će označiti i početak velike borbe Đokovića i Medvedeva za prvo mesto na listi na kraju godine.

Sve je na Novakovom reketu, od njega najviše zavisi, jer ima 1.558 bodova više na ATP listi i 1.990 bodova više u ATP trci, tako bi Medvedev morao žestoko da se potrudi i osvoji mnogo toga u finišu sezone, da bi preskočio Đokovića na poziciji broj jedan.

Srpski as je imao do sada sjajnu godinu, osvojio je tri grend slema, oborio rekord po broju nedelja na prvom mestu, a do kraja sezone mu je ostalo da proba da postane i rekorder po broju godina koje je završio na tronu. Sada po šest imaju on i Pit Sampras.

Još jedan rekord koji bi Đoković mogao da ima na oku je broj titula na završnom mastersu. Vlasnik najviše trofeja je Federer – šest, dok je Novak stao na pet. Poslednji put kada je trijumfovao na tom finalnom turniru sezone bila je 2015. godina.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak neće tako lako predati tron: Đoković na listi učesnika Indijan Velsa

Izvor: MozzartSport.com, 21.Sep.2021

Računa se da će najbolji teniser sveta igrati na mastersu..Izgleda da je Novak Đoković rešio da se bori za prvo mesto na ATP listi do kraja godine, da pored još jednog teniskog rekorda ukleše svoje ime...Posle bolnog poraza od Danila Medvedeva u finalu US opena najbolji teniser sveta je u afektu...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.