Novak kroz pakao do 13-0!

Izvor: Mondo, 28.Avg.2018, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak kroz "pakao" do 13-0!

Osvajač US opena 2011. i 2015. nastavio je tradiciju nepobedivosti na startu tog turnira, mada je u drugom i trećem setu imao ozbiljnih problema, pa ga je čak pregledao kardiolog.

Novak Đoković ostvario je očekivanu, ali nimalo laku pobedu nad Martonom Fučovičem - 6:3, 3:6, 6:4, 6:0 u prvom kolu US opena.

Tako je i 13. put u karijeri zabeležio pozitivan start na poslednjem grend slem turniru sezone, a u sledećem kolu sastaće se sa domaćim igračem >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Tenisom Sandgrenom.

Biće to prilika da "osveti" Viktora Troickog, a sigurno je da se nada da će organizatori taj duel (najverovatnije u četvrtak) staviti u večernji termin, pošto mu igra u ekstremnim uslovima, na oko 35 stepeni u ranim popodnevnim satima, nimalo nije prijala.

Novak je posle osvojenog prvog seta počeo vidno da pati na terenu, često se držao za stomak, što mu se desilo i na nedavno održanom mastersu u Sinsinatiju.

Mađarski teniser iskoristio je to da izjednači na 1:1, pa i da u trećem setu stekne brejk prednosti (1:3, 2:4).

Senzacija je bila na pomolu, ali ni Fučovič nije bio "od čelika", već je i on počeo da oseća efekte vrućine. Zatražio je medicinsku pomoć, a njegov krizni period poklopio se sa Novakovim usponom, nakon što je u finišu drugog seta uzeo lek i čak bio pregledan od strane kardiologa!

Osvajač 13 grend slem titula, od toga dve u Njujorku, zaigrao je onako kako ume, izjednačio na 4:4, a zatim i preokrenuo na 6:4. Bila je to najava isto tako kvalitetnog početka četvrtog seta, nakon koga se Fučovič manje-više predao, tako da u završnim gemovima nije bilo nikakve drame.

Sa 10 uzastopnih gemova rešenih u svoju korist došao je do onoga što su mu svi predviđali, uključujući i kladionice, koje su za njegovu pobedu odredile gotovo minimalnu kvotu - 1,02.

Novak Djokovic battled back to capture the 3rd set ... and his reaction was pretty incredible, too. pic.twitter.com/4jSzVMxCZl

— SportsCenter (@SportsCenter) August 28, 2018

"Trebalo je pronaći način", bila je prva Novakova reakcija, u mikrofon TV kanala "Eurosport".

"Mučio sam se, mnogo sam se mučio, ali povoljna okolnost je bila što sam sredinom trećeg seta primetio da se i on muči. Dobio sam dodatnu energiju i iskoristio taj impuls, a imao sam i sreću da na set lopti 'pročitam' njegov smeč, što mi je omogućilo da odem na pauzu u pozitivnom raspoloženju", osvrnuo se Đoković na novo pravilo, kojim je igračima data mogućnost desetominutnog predaha posle trećeg seta, ukoliko bar jedan od njih tako želi.

Novak Djokovic beats Marton Fucsovics in four sets. #USOpenpic.twitter.com/giJ4IMK9qz

— Tennis Memes (@ATPWTAMemes) August 28, 2018

Đoković i Sandgren, trenutno 6. i 61. reket sveta, sastali su se samo jednom i to na ovogodišnjem Vimbldonu. Novak je u prvom kolu slavio laku i ubedljivu pobedu rezultatom 6:3, 6:1, 6:2.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.