Izvor: RTS, 15.Maj.2021, 13:41

Novak epski nadigrao Cicipasa, već popodne igra polufinale za odbranu titule u Rimu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavlja odbranu titule na turniru u Rimu. Posle nekoliko obrta u vrlo dugom i neizvesnom meču Đoković je nadigrao Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:1 (4:6, 7:5, 7:5) i plasirao se u polufinale turnira.
Iako su oba tenisera samouvereno ušla u nastavak jučerašnjeg duela, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Novak Đoković je uspeo da načini obrt i vrati se u meč izborivši izjednačenje i uvede meč u treći set.

Na drugom servis gemu suparnika u nastavku meča, Đoković uspeva da osvoji prvi brejk za izjednačenje u drugom setu na 4:4, a potom u samom finišu osvaja i drugi brejk za 7:5 i izjednačenje u setovima.
U trećem, odlučujućem setu je usledio novi obrt. Ovoga puta Cicipas prvi dolazi do brejk šanse na drugom servis gemu Đokovića i pretvara je u prednost. Potom je uspeo da je i potvrdi na 3:1 na svom servis gemu iako je najbolji teniser izborio tri brejk šanse, ali ih nije realizovao.
Onda je usledila razmena brejkova da bi meč ušao u neizvesnu završnicu a najbolji teniser sveta uspeo da načini odlučujući brejk za 7:5 i plasman u polufinale.
U borbi za plasman u finale Đoković će se sresti sa Italijanom Lorencom Sonegom koji je posle rezultatskog preokreta nadigrao Rusa Andreja Rubljova sa 2:1 (3:6, 6:4, 6:3). 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đoković posle velike borbe eliminisao Cicipasa za polufinale

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Maj.2021

Najbolji teniser sveta Novak Djoković plasirao se u polufinale mastersa u Rimu pošto je danas, posle velike borbe u dva dana, pobedio Grka Stefanosa Cicipasa sa 4:6, 7:5, 7:5.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.