Novak: Dijego je brz i nezgodan, mnogo je napredovao

Izvor: B92, 26.Jan.2020, 03:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Dijego je brz i nezgodan, mnogo je napredovao

Novak Đoković u četiri časa posle ponoći igra meč osmine finala na Australijan Openu.

Drugi teniser sveta je na putu do 16 najboljih izgubio svega jedan set i to u prvom kolu protiv Jana Lenarda-Štrufa, a sada mu je rival 14. na svetu, Dijego Švarcman.

Argentinac igra sve bolje, u Njujorku je pružio priličan otpor Rafaelu Nadalu u četvrtfinalu, a ovde je u osmini.

Novaka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo podsetili da je ranije umeo da ima neke od težih mečeva u četvrtom kolu na Grend slemovima, ali on kaže da se nada da je “ispucao” svoju kvotu.

Možda je ta četvrta runda bila prva runda ta mene, nadam sa da je to jedini set koji ću izgubiti do kraja! Šalu na stranu, Dijego Švarcman je stvarno težak protivnik, pogotovo u uslovima kada se igra noćni meč. Loptice su još malo sporije, umrtve se, raščupave se”, rekao je Novak pre nego što je znao da će opet igrati u dnevnom terminu.

Nezgodno je igrati protiv igrača kao što je on jer je vrlo brz, ima izuzetno ravne i precizne udarce i sa forhend i bekhend strane, ima tu čvrstinu koja ga je dovela do visokog plasmana na svetskoj rang listi. Igra verovatno tenis svog života”, kaže Đoković.

Švarcmanov najboljio plasman u karijeri je 11. mesto, sada je na 14. ali je napredovao i na tvrdim podlogama.

Dosta ja napredovao na tvrdoj podlozi, koja mu nije omiljena. Šljaka mu je oduvek bila najuspešnija, ali na malo sporijim tvrdim podlogama on izuzetno dobro igra i može da iznenadi bilo koga. Igrao je tesan meč sa Medvedevim na ATP kupu, pobedio je dobre igrače, mislim Grigora Dimitrova”, dodao je Novak.

Svestan je da je svaki naredni meč sve teži. Otuda će biti i oprezniji, mada je i protiv Švarcmana veliki favorit.

Nema šta, već smo nadomak druge nedelje, imamo poslednjih 16 u turniru. Sad su protivnici sve kvaliteniji. Nisam prvi put u toj situaciji, znam šta mi je činiti. Definitivno ću raditi na tome da zadržim ritam igre koji imam, pogotovo servis. Ako je servis dobar kao što je bio u prva tri meča, onda imam dobre šanse da pobedim u tom duelu. Moram slično da igram kao protiv Nišioke, ali opet sa promenom ritma i opet vrlo agresivno”, zaključio je Đoković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.