Novak 311 Đoković!

Izvor: B92, 08.Mar.2021, 01:00

Novak "311" Đoković!

Novak Đoković je i zvanično vlasnik još jednog teniskog rekorda – po ukupnom broja nedelja na čelu ATP liste!

Najbolji teniser sveta je započeo 311. nedelju vladavine ATP listom čime je oborio rekord velikog rivala Rodžera Federera.

Švajcarac je sve do ovog 8. marta odolevao sa 310 nedelja na čelu teniskog karavana, ali sada se samo Novak pita koliki će biti taj rekord.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Niko u teniskoj istoriji toliko dugo nije bio na vrhu liste i pitanje je koliko će vremena trebati nekim novim igračima da dođu u priliku da ugroze rekord tenisera iz Srbije.

U tih 311 nedelja vladavine, Đoković se pet puta vraćao na prvo mesto, na koje je prvi put kročio 4. jula 2011. posle trijumfa na Vimbldonu.

U tom prvom naletu, proveo je 53 nedelje na čelu, a najduže je u kontinuitetu bio na vrhu u pediodu od 7. jula 2014. do 6. novembra 2016. godine.

Tada je vezao 122 nedelje na prvom mestu ATP liste.

Brojke kažu da je Novak kao broj jedan odigrao 440 mečeva, da je pobedio 387 puta i da je od 52 odigrana finala u tom periodu, 39 puta osvojio pehar.

Zaista, impresivan skor, pogotovo ako se ima u vidu da je sve ostvareno u eri Federera i Nadala, protiv kojih je u protekloj deceniji uspeo da preokrene skor i sada ima pozitivan bilans sa obojicom. Novakov rekord po broju nedelja na čelu liste, još jedna je potvrda klase u karijeri krcatoj trofejima i važan adut u borbi za nezvaničnu titulu najboljeg igrača svih vremena i trci sa Federerom i Nadalom.

Bez obzira što je u 34. godini života, Novak ne pokazuje znake da posustaje, naprotiv.

Željan je novih titula i novih rekorda.

Posle još jednog velikog dostignuća momka iz Srbije, ceo teniski svet može samo da se pokloni i kaže – Bravo, Novače!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IDEMOOOOOOOO! NOVAK ĐOKOVIĆ OBORIO SVETSKI REKORD: Srbin započeo rekordnu 311. nedelju na vrhu ATP liste! IMPRESIVNO!

Izvor: Kurir, 08.Mar.2021

Prvi put zauzeo je poziciju broj 1 na ATP listi 4. jula 2011, nesposredno posle osvajanja prvog trofeja na Vimbldonu

Nastavak na Kurir...

Đoković oborio rekord po broju sedmica provedenim na prvom mestu

Izvor: Danas, 08.Mar.2021

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 311. sedmicu na prvom mestu ATP liste čime je oborio rekord Švajcarca Rodžera Federera po broju nedelja provedenih u vrhu svetskog tenisa.

Nastavak na Danas...

Đoković: Uspeh delim sa svima koji su uz mene

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Mar.2021

BEOGRAD - Neizmerno sam srećan i ponosan na postizanje velikog uspeha u sportu kojem sam toliko posvećen i koji toliko volim, a posebno sam srećan što taj uspeh mogu da podelim sa svim ljudima u Srbiji, jer znam koliko im znači i koliko se poistovećuju sa onim što ja doživljavam, rekao je ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

NAJBOLJI SI VIŠE OD 3 MILIONA MINUTA: Vimbldon na sjajan način čestitao Novaku (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2021

Đpković započeo 311. nedelju vladavine ATP listom..Novak Đoković je i zvanično vlasnik još jednog teniskog rekorda – po ukupnom broja nedelja na čelu ATP liste!..Najbolji teniser sveta je započeo 311. nedelju vladavine ATP listom čime je oborio rekord velikog rivala Rodžera Federera...Inter...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.