Izvor: MozzartSport.com, 08.Mar.2021, 08:08

KRALJ! Đoković počeo rekordnu 311. nedelju na teniskom tronu

Srpski as prestigao Rodžera Federa i ispisao novu stranicu belog sporta

Niko kao Novak Đoković! Rodžer Federer i Rafael Nadal imaju više grend slem kruna od naše asa, ali niko u istoriji tenisa nije toliko dugo vladao kao magični Srbin. Prvi reket sveta od danas je teniser koji je najduže proveo na tronu. Počeo je 311. nedelju kao najbolji na ATP listi. Pre sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dana se izjednačio sa Rodžerom Federerom, a a sada je sam na čelu.

Ostavio je Švajcarca, a iza dvojice velikanaa našli su se Pit Sampras (286), Ivan Lendl (270), Džimi Konors (268), Rafael Nadal (209)... Naš as će biti na tronu bar još šest nedelja, a verovatno i duže. Na prvom mestu je već više od šest godina.

Do kraja karijere lestvica je visoko podiguta, a cilj je da se skine Federer i Nadal po broju grend slem kruna. Španac i Švajcarac imaju po 20, Novak je titulom na ovogodišnjem Australijan openu stigao do brojke od 18.

Đoković u jednom momentu držao sva četiri grend slema u rukama (nije osvojio zlatni slem, odnosno sve trofeje u istoj godini). To se dogodilo 2016. godine kada je uzeo Rolan Garos. Novak ima bolji međusobni skor od obojice velikih rivala, Federera (27:23) i Nadala (29:27).

ATP Marselj, ponedeljak, 17.30: (1,50) Novak – Gaston (2,41)

Takođe, za 30 godina istorije Masters 1.000 serije, samo je Novaku pošlo za rukom da osvoji sve. Sinsinati je bio poslednji koji nije osvojio, ali je i tuniru u Ohaju pao pao 2018. godine. I tako je Novak kompletirao "Zlatni Masters". Federer je osvojio sedam od devet, nedostaju mu Monte Karlo i Rim, oba na šljaci. Rafael Nadal je takođe stigao do sedam od devet, nikada nije osvojio Majami i Pariz u karijeri.

The one and only @DjokerNole ☝️

Most weeks as world No. 1 and counting! #AusOpen pic.twitter.com/Y8EdXcwbLn

Đokovićev veliki cilj je zlato na Olimpijskim igrama. Ove godine u Tokiju imaće priliku da stigne i do najsjajnijeg odličja na najvećoj sportskoj smotri. Nije se proslavio pre pet godina u Rio de Žaneiru kada je već na startu olimpijskog tunira izgubio od Argentinca Huana Martina del Potra. Naš as ima bronzu iz Pekinga 2008. godine.

Novak se trenutno oporavlja od povrede koje je zaodbio u Melburnu prošlog meseca, a naredni turnir na kome će učestovati je Masters u Majamiju. On će pokušati sedmi put u karijeri da trijumfuje na Floridi, čime bi postao apsolutni rekorder po titulama. Sada to zvanje, sa šest osvojenih pehara, deli sa nekadašnjim trenerom Andreom Agasijem.

U Novakovu čast danas će na fasadi zgrade Skupštine grada Beograda, od 19 do 22 časa, biće prikazana projekcija snimaka s njegovim najboljim potezima u dosadašnjoj karijeri. Osim toga, na bilbordima na koje Skupština grada Beograda ima pravo, biće ispisane poruke zahvalnosti Ðokoviću, a zgrade u prestonici Srbije koje imaju ugrađenu dekorativnu rasvetu - Palata Albanija, zgrada Narodne skupštine, fontana na Slaviji, Brankov most, Most na Adi, biće osvetljene bojama srpske zastave.

Od ostalih naših tenisera Dušan Lajović je zadržao 27. poziciju, Filip Krajinović je 32, a Laslo Đere je napredovao za tri mesta i sad je 57.

Top 10

1. Novak Đoković 12.030

2. Rafael Nadal 9.850

3. Danil Medvedev 9.735

4. Dominik Tim 9.125

5. Stefanos Cicipas 6.660

6. Rodžer Federer 6.630

7. Aleksander Zverev 5.615

8. Andrej Rubljov 5.019

9. Dijego Švarcman 3.540

10. Mateo Beretini 3.480

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Rafael Nadal,   Tenis

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEMA PREVARE: Ovo je KLJUČNI DOKAZ uz večnu ATP listu da je Đoković bolji od Federera i Nadala

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2021

Car...Karijera za ponos. Tako bi se u najkraćem moglo opisati sve ono što Novak Đoković radi u poslednjih 15 godina na teniskim terenima širom planete...Najbolji teniser sveta je od 8. marta igrač sa najviše sedmica (dana) provedenih na čelu ATP liste. Njegov uspeh dobija na značaju kada se...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.