IV: Novak za istoriju, Raonić za prvenac

Izvor: B92, 20.Mar.2016, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IV: Novak za istoriju, Raonić za prvenac

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sastaje se u nedelju od 21h po srednjoevropskom vremenu sa Milošem Raonićem u finalu Mastersa u Indijan Velsu.

Đoković će pokušati da postane rekorder u kalifornijskoj pustinji, pošto je trenutno uz Rodžera Federera najtrofejniji igrač u istoriji ovog turnira sa četiri titule. Novak ima šansu i da izjednači rekord >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rafaela Nadala kada su u pitanju osvojeni Mastersi, pošto Španac trenutno ima 27 trofeja, jedan više od Srbina.

Srpski teniser je dobio svih pet međusobnih okršaja sa Raonićem koji igra briljantno od starta godine i izgubio je do sada samo od Endija Marija u polufinalu Australijan opena. Kanađanin će pokušati da osvoji prvi Masters trofej u karijeri u trećem finalu.

„Miloš igra verovatno najbolji tenis u karijeri. Osvojio je Brizbejn, igrao polufinale u Melburnu, a onda se oporavio i stigao ovde do finala. To je impresivno. Njegov servis je već bio fenomenalan, ali deluje mi kao da ga je još unapredio, posebno drugi servis. Svestan sam da će biti težak duel, ali ako uspem da neutralizujem servis, mislim da imam dobru šansu sa osnovne linije“, rekao je Đoković.

Srpski teniser je trijumfom u četvrtfinalu protiv Žo-Vilfreda Conge postao igrač sa najboljim odnosom pobeda i poraza u istoriji tenisa prestigavši Bjorna Borga. Đoković sada ima 82.79% uspešnosti, ispred Šveđanina koji ima 82.74%.

Takođe, potpuno neverovatno zvuči podatak da je od rođenja njegovog sina Stefana Novak stigao do finala na 17 uzastopnih najvećih turnira (5 GS, 10 Mastersa i 2 završna Mastersa).

Trijumfom u polufinalu, Novak je postao tek drugi igrač u istoriji koji je jednog rivala pobedio barem 25 puta, a osim njega to je pošlo za rukom i Borisu Bekeru protiv Stefana Edberga (25-10).

U svakom slučaju, Novak je i u Indijan Velsu nastavio da ispisuje istoriju svetskog tenisa, a novu priliku imaće u nedelju uveče.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đoković vladar Indijan Velsa!

Izvor: B92, 20.Mar.2016

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je Masters u Indijan Velsu pobedom nad Milošem Raonićem 6:2, 6:0. Đoković je ujedno izjednačio rekord Rafaela Nadala sa 27 osvojenih Mastersa.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.